Lördag kväll!!!

Vi avslutade julbakningen med
hämtmat till middag!
Lite mys i soffan med barnen å efter
det God Natt för dom!

Vi vuxna avslutade med lite
bubbligt och en Falk film :)

Tack för en riktigt trevlig dag/kväll
våra vänner!!!


Vår sjukling :(

Ebba har feber och ont i halsen,
inte roligt :( Stackarn...


Nu är allt snart färdigt :)

Mums...


Fortsättningen på lördagen!!!

Efter träningen, duschningen och bastun så mötte jag upp Camilla för å handla inför vår julbaksdag :)

Hem för tomtegröt med familjen och
3 gäster, mysigt...

Ebba är sjuk men envisades med att hjälpa till, trots att hon egentligen inte orkade...

Efter gröten var det dax att köra igång!!!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/1892939/images/2012/pic_50b10c899606ee2e1bf3e0ea.jpg" class="image">


God lördags morgon :)

Upp tidigt för å åka och träna med pappa :) Ska vara hos pappa kl.9! Kimmo kom precis innan jag skulle åka, han ska dra ut alla massor vi fått...

Lämnade bilen hos pappa och åkte
med honom till träningen!


Slutet av min Fredag :)

Stannade till å handlade lite mjölk påvägen hem. Fredrik var å hämtade tjejerna från skolan...

När vi kom hem väntade Camilla på en kopp kaffe å mys :)

Tyvärr fick min middagsgäst förhinder, hon kunde pga vissa omständigheter inte komma på middag idag :( Trist... Men det kommer fler gånger...

Ht körde Fredrik till Coop,
han skulle in till stan och sedan hoppa på en båt å äta middag med arbetskamrater :) Kul att han tog sig lite egentid, det gör han så sällan, han är min hemmakille hahaha!!!

Jag fick ändå middagssällskap av Ht och systrarna Andersson :)
Mysigt!!!

Sedan kom det ett sms...Fredrik undrade om någon kunde hämta kl.23.30 eller om han skulle ta bussen.

Ht stannade å jag och Camilla tog en tur till stan! Fredrik hämtad och det bar av hemåt :)

Nu snart natt natt!
Ska träna med pappa imorgon bitti!!!

Hoppas ni alla haft en skön fredagskväll!!!


Fredagen fortsätter...

Jaa, hur blev nu min fredag??? Joo, jag dammsög av lite snabbt, sen packade jag och Max ihop för å åka hem till mamma. Väl där så värmde vi lunch åt henne :) Mamma har skadat knät å kan typ inte göra någonting, ni ska se hur gullig hon e när hon tar sig fram på kryckorna hihihi!!!

Efter en mysig stund hos mamma med lunch och fika, åkte jag med Max till Nacka Närakut. Han har varit rosslig länge nu åå mycket riktigt så behövde han mer hjälp än den han kan få hemma. Så efter lite mediciner och puffning där så vart vi fria för å gå. Jag är så glad över att vi kom in under dagen så min favorit läkare jobbade, han är den bästa.

Här är han...Nacka Närakuts stammis hihihi!!!


Jippi...det är fredag!!!

Skönt med fredag, trots att jag varit hemma med Max i tre dar nu. Han har inte haft feber sen i tisdags men är rosslig och snorig. Så jag har ju då inte jobbat, men fredagen är välkommen för det ;)

Jag hade lyckats stänga av klockan å Fredrik hade glömt att ringa oss, så vi sov lite länge imorse. Det vart på med kläder och frukost i bilen, men det var nog lite roligt också hihihihihi!!!

Nu är det slapp i soffan en stund för mig och Max innan vi drar igång dagen! Åå en kopp kaffe såklart, eller 2, åå kanske 3. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

Det enda som är planerat är att jag ska ha en gammal vän över för middag och mys, åå Fredrik ska åka lite båt med kollegor från det företag som han gör mycket jobb åt!

Nu ska jag njuta av mitt kaffe :)
Ha en bra dag alla :)


Inte många dar kvar nu...

Det märks att vår resa börjar närma sig. Man har miljoner saker i skallen som måste fixas innan, nervositeten börjar komma, hur ska det gå för vår Lillprins??? Kommer någon bli sjuk??? Kommer vi kunna slappna av mm. Vi har ju en plan för Max mat så det känns ändå ganska okej. Jaa vi får se hur det går, det finns ju läkare där med...
Idag kom även TaxFree katalogen, nu är det nära :)


Tiden gick fort :)

Mina 35 minuter på crosstrainern
gick fort, jag hade ju liksom lite underhållning! Musik i lurarna och folk som övade på att ta sig upp igen när de vält med sina kajaker, riktigt roligt faktiskt, det såg lätt ut, men det är nog skitsvårt :) Kanske ska pröva ngn gång!





Torsdag kväll :)

Efter att ha kört hem alla gympatjejer kom vi äntligen hem där middagen väntade på oss, jag var såå hungrig...

När jag tagit sista tuggan kände jag att jag bara MÅSTE träna idag...Tittade på klockan...1 timme tills de stänger...Jag hinner en liten stund iallafall...

Väl där hann jag me 35 minuters crosstraining, å jag kände att det var bättre än inget alls!

Hemgång igen då... Stannade till och köpte bröd till imorgon bitti :)

Väl hemma... Duscha och ta mig en kaffe, sedan drog jag och Fredrik igång en film vi hyrt...
Den var konstig, inte alls vår typ av film, men vi såg färdigt den iallafall hihihi. Men det var ingen film jag skulle rekommendera att hyra.

Snart god natt då ;)

Ha det gott alla!!!


Torsdag eftermiddag...

Jaha...hämtade 3 gympatjejer från skolan och körde dom till träning. Fredrik kom till skolan och tog över Max.

16.30 hade jag tid hos optikern... Kom därifrån 18.00, känns sådär... Efter en och en halv timme fick jag min dom och vart ett par tusen fattigare.

Skulle tränat själv medan alla barn var på sina träningar, trodde det skulle ta max 30 minuter hos optikern,
men nej nej....
My skulle hämtas 18.10 så det vart plattan i mattan för å hinna dit...
Så min träningsväska får ligga fint
kvar i bakluckan :(

Nu står vi och väntar in gympagänget som slutat 18.30.... Sen blir det hemgång och middag...

Var är dom???? Jag är hungrig nu.....


Torsdag :)

Redan torsdag och vab idag me...

Fredrik ringde och väckte oss kl. 07, han meddelade då att hantverkarna kommer kl. 07.30, så det var bara att gå upp å börja klä på sig och tvätta av sig så man ser lite vaken ut.

Trosor, strumpor och byxor på...Då ser jag en bil som kör in, klockan är ju inte 7.30, Faan ingen tröja och paniken kommer, bara ta ngn Ida... Nää då ser de att jag bytt tröja sen, vad ska de tro då??? Vad ska jag ha, vad ska jag ha??? Bh på, nu bara ngn tröja... Svart linne, funkar alltid...Men Shit va man såg mina kärlekshandtag tydligt, måste ha ngt över... Hör steg i trappan... Hittar tillslut en gammal randig tröja, knack knack, jag öppnar dörren och ser pigg och glad ut :)

De kliver in 7.11 (de skulle ju för Faan komma 7.30 tänkte jag) De hänger av sig och ska gå upp, men i trappan får de möte av två zombies, de kommer bärande på kläder, tandborstar, dator mm, åå Ebba med tandställningen i munnen och håret står åt alla håll hahaha. Jaaaaaa det är min familj, familjen Taijkon liksom!!! :)

Dax att lämna tjejerna till skolan :)

Hem igen, å de e färdiga!!! Nu är det bara vårt jobb kvar... Kanske blir gjort idag, eller imorgon, om en månad kanske eller till nästa jul...Ingen panik :)

Film efter film tittar vi på... Är rätt less på att vabba nu, vill tillbaka till mitt jobb, saknar det nu... Kommer inte få jobba förens på måndag :(

Max medicin tog slut imorse, så vi fick hämta mer på förskolan, när vi gick där så såg vi en fjäril som sakta tog sig framåt...den kunde inte flyga, men gå kunde den... Tänk... Man ser en fjäril den 22 november :)


Trög mage...

Igår gick jag till hälsokosten för å hitta ngt som hjälper mot trög mage...
Varför man drabbas beror ofta på att man är gravid, inte rör på sig, dricker för lite vatten, äter dålig kost, att man inte äter regelbundet, stress mm. För min del är passar inte många saker in, men jag har läst att man kan få trög mage av att sluta röka, fast jag stressar nog också. Men men, jag fick hjälp och ska då ta en "tärning" varje kväll, tugga den, svälja och dricka rikligt med vatten efter. Camilla smakade en liten bit å tyckte det var helt okej, det smakar fikon sa hon, Nää fyy Faan jag som hatar fikon, russin mm. Tvingade mig själv att ge det en chans... Men fyy va vidrigt det va, jag höll på att spy, tårarna föll å jag verkligen kämpade för å svälja skiten, åå jag klarade det, men aldrig mer säger jag, det måste finnas ngt annat... Blää och fyy.....


Resten av onsdagen...

Väl hemma...

Camilla kom över på en fika, jag bara älskar att ha henne nära, trots att vi bor på samma gata så ses vi inte så ofta, försöker med en dag i veckan men ibland har vi alla mycket å då blir det inte som vi planerat! Men i helgen ska vi ses och mysa lite :)

Läxor...

Natt natt för barnen...

Imorgon blir jag också hemma med Max, han har inte haft feber idag men puffas ofta, snorig, hostig och slemmig i halsen. Så han kräks nästan när han hostar, å hostar gör han så fort han rör på sig :( Så ingen förskola imorgon heller... Han har ju sin förkylningsastma stackarn...

Nä nu lite fix, sen natt natt för mig med!


Synundersökning :)

Idag ska Ebba till optikern å kolla synen, hon har klagat på att hon ser lite dåligt!

Åkte till skolan till 14.05 för å hämta henne, men jag hade ju såklart tagit fel på dag så hon hade inte slutat när vi kom. Det vart en liten väntan, så jag och Max gick till biblioteket och lånade lite böcker så länge :)

Vi plockade upp My och åkte alla till Mölnvik! Synundersökningen gick bra, eller det beror på hur man ser på saken, Ebba ska få glasögon, det e ju bra, för det kommer ju att underlätta för henne lite när hon läser, men det kanske inte är så roligt att få glasögon i hennes ålder. Men hon var duktig under hela processen och det var även Max och My. De satt tyst å fint å byggde lego och tittade i bok, Max tom. viskade i mitt öra för å tala om att han var kissnödig. Jag var riktigt stolt över deras beteende och berömde dom massor, man märkte inte ens att det var 3 barn där inne, jag var en riktigt JÄVLA (ursäkta ordvalet) stolt mamma :) Detta belönades med Mc Donalds, å imorgon är det min tur att gå dit, men då går jag ensam :)




Läääängtar....

Tiden går så fort...Nu är det bara 30dagar kvar till vår efterlängtade resa!


En onsdag med vab...

Idag och imorgon ska jag va hemma med en hostig och snorig Max, han hade även feber måndag kväll och igår...

Så idag vart det en minisovmorgon för tjejerna, 1timmes extra vila, skönt för dom :)

Det blir alltså en mysig hemma dag, men även lite tvätt, plock mm.

Ha det gott alla :)


Tisdag eftermiddag...

Vi kom tillbaka vid 15.30,
avslutade å jag började åka mot Ingarö!

Hämtade My och hennes kompis för å köra dom till fotbollsträningen!

Åkte till Plantagen å kikade och sedan var det dax att hämta från fotbollen :)

Hem för middag!

Ht kom och hjälpte oss att få upp mattan inför morgondagen!

Fredrik åkte å hämtade Ebba och kompis från gymnastiken...

Nu är alla hemma, dax att göra barnen färdiga för natt natt :)

Tack mamma för hjälpen med Max idag, åå tack Ht för hjälpen med mattan :)
Kramar till er......

Alla hemma...


Tisdag morgon...

Idag var det bara för mig att åka raka vägen till jobbet, Fredrik har barnlämningen idag. Max ska vara hos mamma en stund medan Fredrik är på ett möte 10-11. Sen ska de hem å kurera sig :)

Påväg till jobbet....

Vart invinkad för nykterhets- och körkortskontroll, vart självklart frisläppt eftersom jag är så skötsam hihihi :)

Detta resulterade i att det vart plattan i mattan till jobbet, idag ska jag på Bondgårdsbesök med klassen jag jobbar i, ska bli både roligt och spännande :)

Väl där va det supermysigt :)


Blää måndag....

Måndagen började med att jag försov mig en halvtimme...Ingen rolig start på veckan :(
Men allt gick bra å alla kom i tid :)

Efter en dag på jobbet åkte jag till gustavsbergsbadet för Crosstrainer och Core, det gick faktiskt bra trots mina små skador, jag tog det lugnt :)

Efter det hämtade jag tjejerna från kompisar och åkte hem för middag!

Fredrik och Max hade myst och lagat mat. Max kändes varm, å när vi tempade honom hade han 38,5...
Typiskt... han fick ju inte bli sjuk måndag och tisdag :(
Men det fattade jag ju,
att det liksom inte går att bestämma över sånt :)

Så det vart en lugn kväll hemma!

Läxor och pussel :)


Söndag eftermiddag :)

Ebbas kompis vart hämtad.

Fredrik, Max och Ebba fixade middag och efterrätt medan jag och My åkte och handlade inför veckan :)

Vi åt middag, duschade, gjorde läxor och packade skolväskor mm.

Sedan fick vi alla belöning för att vi varit så flitiga idag!!!
Vi alla var väl värda fruktsallad mums :)

Det vart sent i säng för barnen, men tillslut vid 20.45 låg alla isäng!

Jag och Fredrik fixade lite, boka lokal, gick igenom mail mm, sen natt natt!!!


Tårtspelet...

Spelade tårtspelet med Max,
en riktig gammal klassiker hihihi!!!


Söndag!

Idag har vi planerat att vara hemma hela dagen för att fixa uppe.

På onsdag ska det komma en hantverkare å vi har lite att fixa innan det. Typiskt bara att jag inte kan lyfta, vår matta måste upp till övervåningen genom fönstret hihihi, men varje gång jag böjer mig eller lyfter, hostar eller nyser så hugger det i ryggen på mig, detta efter att jag klantigt ramlade i fredags... Får ringa efter hjälp eller pröva imorgon igen, ryggen kanske är bättre då.

Ebba till träning...

Vi fortsatte dammsuga å fixa!
Det vart ingen träning för Max idag,
han är snorig och hostig och denna vecka som kommer har både jag och Fredrik viktiga möten mm på jobbet.
Så han får helst inte vara sjuk måndag och tisdag, sen går det bra, tänk om man kunde bestämma sånt hihihi :)

Ebba kom hem efter träningen och hade sin gympakompis med hem!

Lunch...

Fortsätta uppe...

Glass och kaffe :)

Fortsätta uppe!

Nu är klockan redan 16,
snart dax att börja tänka på allt som
ska göras inför kommande vecka...

Hoppas ni alla haft en bra dag :)

Denna stora mattkorv ska upp,
hoppas ryggen är bättre senast
på tisdag :)



Läger...

Fredag till lördag var My på fotbollsläger :) De hade haft super roligt, tränat, ätit pizza, tittat på film, ätit popcorn och chips mm. Men det vart inte många timmars sömn, men det vet man ju som förälder hihihi, så man hämtar alltid hem ett trött barn efter sånna tillfällen :)
Men det hade varit mysigt att sova alla tillsammans i klubbhuset :)

My somnade tidigt på lördagskvällen!!!


Film!

Sugen på att se en bra film???
Hyr INTE denna thriller...


Till Mamma!

Såg denna snygga klänning i skyltfönstret, den skulle vara skitsnygg på dig, åå du som gillar leopard också! Finns på Lindex! Köper den gärna till dig i födelsedagspresent, men måste veta storlek ;)

Puss!!!


Eftermiddag :)

Efter en mysig stund med syster och hennes tjejer var det dax att röra sig hemåt! Vi tog ett stopp i Mölnvik för å hyra lite filmer och handla godis och mjölk :) Sedan vart det hemgång!

Väl hemma... Middag... Film och godis!


10kr...

Jaa, det är ju inte dumt att placera små 10 kronors karuseller utanför bion hihihi klart man blir sugen på att åka!


Skönt å va liten ibland...

Ibland önskar jag att jag också va liten, hade go lust att göra som Max å ta en tupplur i slutet av bion hihihi!!!


Lördag...

Vaknade och kom knappt upp ur sängen, smärtan har tilltagit i ryggen och det gör J...IGT ont att bara skratta eller hosta. Stjärten mår väl sådär, lite ömt att sitta men okej.
Prövade hemma att lägga mig på golvet å göra situps men det gjorde såååå ont, så Nää ingen MBL denna lördag heller, suck...

Hämtade My från lägret kl.11 och åkte sedan å tvätta bilen och sedan mötte vi upp syrran och kusinerna för biomys :)




Imorgon...

Imorgon är det en dag jag längtat efter, lördag :) Jag har länge planerat att gå på ett pass på Gustavsbergsbadet, men jag har inte kommit iväg, det e alltid ngt planerat på helgerna, men inte imorgon :) Frågan är bara vad min mörbultade kropp säger imorgon, jag kan ju knappt sitta på ena skinkan idag, hur kommer det vara imorgon? Hoppas jag kan gå... Någon som ska med???

(MBL 11.10)


Rökfri....

Mer än en månad rökfri nu,
har jag rökt???? Ja faktiskt, lätt att glömma trots att det varit en del av mitt liv VÄLDIGT länge. Självklart känner jag ibland för å ta ett bloss men det gör jag ju inte såklart ;) Vill ju att mamma och pappa ska känna sig stolta nu som har en så duktig dotter hahaha, som de har tjatat om detta... ;)


Trevligt sällskap :)

Jaha... Fredagsmys???
Nää, så här trevligt var det att umgås med min familj ikväll hihihi :)

Så tvätta, hänga och vika tvätt vart det för mig, men det var välbehövligt :)


Fredag eftermiddag!

Det gick bra på jobbet, hade bara lite problem att sitta, men det gick ju att stå!

Sen vart det hemgång!

Fredrik hade hämtat barnen tidigt så jag stannade till för å hämta ut ett paket! Har beställt en klänning till en 30års fest vi är bjudna på, hoppas den passar :)

Väl hemma stod My och packade, hon ska på fotbollsläger, de ska sova i klubbhuset till imorgon, mysigt för henne! Fredrik körde dit henne medan jag och en dunderförkyld Max fixade middag! Ebba fixade med annat :)

Fredrik kom hem och det vart middag :)


Fredag morgon...

Dax att åka...

Klockan är 6.50, altanen är lite frostig och det betyder halt... Talar om för barnen att gå jätte försiktigt eftersom vi inte har ngt räcke att hålla i... Det går på en millisekund alltihop... JAG själv tappar fotfästet och ramlar pladask, tror jag knäckte allt som gick att knäcka från rumpan upp till nacken, så jag behöver inte gå till någon naprapat.

Måste sett illa ut eftersom Max och My fick panik och började gråta och Ebba stod bara och gapade och frågade sedan om jag kunde ta mig upp eller om hon skulle hjälpa mig... Snacka om att känna sig älskad... Alla tre frågade hela tiden om det gick bra och om de skulle hjälpa mig och Max blåste och klappade min onda rygg, gullungar :)

Efter några sekunder lugnade jag barnen och sa att jag var okej och reste mig försiktigt... Bet ihop och försökte att inte visa smärtan jag kände i ryggen, armbågen och ena skinkan. Men de såg ju självklart att jag gjorde illa mig rejält eftersom jag hade problem att sätta mig i bilen...Känns som jag kommer få rejäla blåmärken :(

Barnen lämnade och det bar av till jobbet med en bultande smärta :(


Torsdagen fortsätter...

Efter en dag på jobbet vart det raka vägen å hämta 3 gympatjejer :)

My tar sig själv till fotbollen,
de har nu bytt söndagsträningen mot torsdagsträning inomhus!
Så på torsdagar har hon säkert
10meter att gå för å komma till träningen hihihi :)

Fredrik hämtade Max och åkte hem för å fixa middag mm.

Efter att jag hämtat 3 fnittriga tjejer så körde jag dom till träningen!
Jag hängde med och köpte lite nya träningskläder till Ebba, det var dax nu!

Sedan åkte jag för ett träningspass!
Pga tidsbrist vart det egenträning på gymet idag. Vart påmind om varför jag införskaffat ordentliga träningskläder, hade glömt hur äckliga vanliga bomullsplagg vart av svett blääää kalla och fuktiga, inte skönt...

Sedan vart det hämtning av My,
raka vägen till Ösby för å hämta hem
3 träningstjejer till, köra hem dom och sedan åka hem själv!

Väl hemma...Middag och dusch :)

Idag har Fredrik varit och hämtat våra mattor som vi beställde i lördags :)
Det vart så mysigt och fint i vardagsrummet, Fredrik och Max hade fixat så fint :)
Nu invänta mattläggaren till loftet :)

Ha en bra kväll alla :)


Morgon...

God morgon alla fina...Önskar er en bra dag på jobbet :)


Resten av onsdagen :)

Jaha...

Efter jobbet åkte jag och hämtade Max, My och hennes kompis!
Hem...
Plockade lite medan barnen lekte där uppe :)

Ebba och Camilla kom...Idag ska de göra pizza till middag :)

Ht kom...det vart fika, pizzamiddag och mys. Mys kompis åkte hem, Ht och Camilla gick hem och jag började göra barnen färdiga för god natt :)

My frågade om hon fick spela dator en stund, okej men bara till kl.20 sa jag... Gick upp lite i 20 för å få dom att börja avsluta mm, då sov redan My hihihi, hon hade inte ens hunnit dra igång datorn hahaha. Trött tjej :)

Nu ska jag göra mig färdig och plocka det sista! Ha det gott alla :)


Onsdag...

Äntligen lite rast, såå skönt med
tystnad ibland...

Bilen skrek inget alls påvägen hit,
å jag hoppas det fortsätter så :)

Slutar tidigt idag, skönt ;)
Har en del att plocka med hemma.
Trots att jag slutar tidigt så hinner jag inte med Ebba till tandregleringen, så snälla Camilla ställer upp. Anledningen är att jag måste be om att gå tidigare fler dar i slutet av november och vara ledig en dag, så den här lösningen vart perfekt. Idag är det bara en kontroll på Ebba, å det fixar hon själv, det är ju hon som ska svara på frågorna, JAG vet ju inte hur hennes tandställning sitter :)

Nä nu ska jag dricka upp det äckliga automatkaffet hihihi




Ååå en ny tisdag :)

Börjar morgonen med att komma sent... 20 minuter sen, hatar att vara sen... Men idag när jag körde iväg hade det fastnar en sten mellan bromsskivan och en kåpa, ljudet som detta ger är både hemskt, högt och jävligt pinsamt. Stannade till flera gånger, tröck bak kåpan med en skruvmejsel, körde fram, backade, körde med handbromsen lite i några meter mm, prövade Faan allt...

En man vid en parkering vid Forum frågade om jag behövde hjälp...
Jag tackade artigt men sa att jag klarar mig. Han gav mig massa olika förslag på hur jag skulle göra för å få bort den, jag svarade artigt igen att jag prövat allt, då sa han bara: jag har haft en bil med samma märke som dig, åå jag säger bara...Byt bilmärke... Jaha tänkte jag, tror han att jag skulle svika Doris pga
en liten sten? Aldrig...
Hon är min ögonsten :)
Tillslut gav jag upp och åkte till jobbet... Väl framme var det brandövning :)

Fullt ös hela dan...
Vid 16 bytte jag om till träningskläder och lämnade jobbet :)

Stannade vid Hellasgården för å ta en Joggingrunda på deras upplysta spår. Men när jag klev ur bilen var det mörkt och tyst. På parkeringen stod det parkerade husvagnar som folk bodde i mm, jag vart faktiskt lite nervös och hoppade in i bilen och började åka till Gustavsbergsbadet för å träna istället.

Påvägen till Gustavsberg stannade jag ett par gånger för å försöka få bort den jobbiga stenen... Tillslut stannade jag till hos min bonuspappa och han hjälpte mig att bända lite, Ååå så va ljudet borta, hoppas det inte kommer tillbaka nu...Tack Kimmo :)

Efter jogging på löpbandet, ett Core pass och lite crosstrainer åkte jag och hämtade Ebba och hennes kompis från gympan :)

Hem för å säga god natt till My och Max och äta middag och ta en kopp kaffe.

Nu är jag färdig duschad, har lite plock kvar sen blir det god natt :)

Hoppas ni haft en bra dag idag!!!


Måndag :)

Ny arbetsvecka, nya tag :)

Lämnade jobbet efter en relativt lugn dag, jag lovar att jag tog vara på det lugnet för det händer inte ofta...

Väl hemma väntade hela familjen,
Ebba hade även en kompis med sig hem idag. Fredrik stod å lagade mat!

Eftersom det var lugnt hemma skrev jag ner vad som behövde handlas, drog igång lite tvätt och fixade!

Camilla och Ht kom förbi på fika och stannade över middagen!

På kvällen körde jag hem Ebbas kompis och åkte och handlade, Camilla följde med, alltid lika mysigt :)

Hem för å packa upp och göra sig färdig för natt natt!!!

Funderandet fortsätter, vad vill jag, vad är jag beredd att offra, vad vill jag satsa på och hur mycket är jag beredd att satsa, hjälp, kommer nog få gå till min psykolog Maria snart.......


Ååå söndagen försvann...

Jaha, söndagen är redan slut...

Vi lämnade Ebba till gymnastiktävlingen, hon skulle vara där 2 timmar innan det började. Så vi passade på att åka till Mio för å provsitta några köksstolar som vi tittat ut på nätet. De var självklart stenhårda och inte alls vad vi hade förväntat oss :( Så är det alltid när vi är ute efter ngt. Det var ju ett par år sen som Fredrik sa att vi skulle köpa nya (detta efter en insident som han råkade vara den skyldige till) Vi hittade däremot en modell vi vart kära i, men vi vet inte om våra barn är mogna för dom än hihihi, vi får väl se ;) Sedan vart det leksaksaffären, där Max visade lite av vad han önskar sig, det e bara en månad kvar nu till hans 4års dag :)

Väl tillbaka på tävlingen...

Max träffade sin kompis där, så de körde slut på varandra fullständigt hahaha, My satt mest å tittade, men hittade även hon några kompisar att hänga med en stund...

Ebba gjorde superbra ifrån sig men det vart tyvärr ingen medalj :(

Hemma lite innan 21,
Hopp isäng :)


Farsdag :)

Idag är det ju farsdag som alla kanske vet!
Man ska hylla sin pappa, tala om hur mycket man älskar honom mm.
 
Så nu kommer det pappa....
 
Ledsen att jag inte kunde komma till dig idag, men du vet ju varför!
Du vet att jag älskar dig sååå mycket,
du är bra på många sätt, å dom sätten är du redan medveten om.
Du är min pappa och kommer alltid att vara,
trots att jag kanske inte alltid uppfyller dina krav på hur en dotter ska vara ;)
 
Älskar dig Pappa!
 
 
 
Du har här släppt ditt tag...
och jag min egen familj nu har :)
 
 
Tack för att du finns och för att du är den du är...
 
 

Mot Jakobsbergs Sporthall :)

Fredrik, Ebba och Max har varit på träning och jag och My har plockat
och dammsugit lite :)

Lunch!

Packa ihop och börja åka mot Jakobsbergs Sport- och Idrottshall.
Ebba ska tävla :)
Vi satt faktiskt i bilen 3 minuter innan utsatt tid, helt otroligt :)
Därför fick vi Statoilkaffe
som belöning ;)

Nu e vi på G...





Söndag morgon!

Hade fått order om att väcka barnen tidigt så de hann fixa färdigt allt innan de skulle väcka pappa :) Idag är det ju farsdag!!! De fixade och donade och väckte honom sedan med frukost, present och teckningar på sängen :)


Lördag eftermiddag/kväll :)

Vi fick gäster till middag,
alltid lika trevligt :)

Mys tillsammans, lek, fika,
sedan natt natt för barnen!

Vi vuxna såg lite Falkfilm!

Tack för en trevlig kväll vänner!

Vad gör man inte för sin gudson?
Jo man leker häst om så önskas :)


Lördag!

Vi började morgonen med att komma iväg tidigt för å åka till barnskospecialisten, vi har inte riktigt hunnit med att köpa vinterskor till barnen. Vi va i Sickla 20minuter efter de öppnat, så det var rätt lugnt :)

Slutresultat: My lyckades hitta skor som hon gillade i sin storlek, Max och Ebba vart utan... Men däremot hittade Max en overall han ville ha...grön såklart, den bra smaken har han ärvt av mig....Jag älskar grönt. Tror min ena moster också har grön som favorit färg, kan minnas fel också :)

Vidare mot Bromma för å beställa mattan till loftet, hittade även en till vardagsrummet, myyyys :)

Hem för snabb lunch och sedan var det dax för det Max tjatat om sedan igår...han ska till sin kompis som bor en gata bort :) Tjejerna stannade kvar hemma och jag och Fredrik gick ner med Max. De hade verkligen roligt ihop, tiden bara sprang iväg, det vart riktigt mörkt, så vi fick skjuts hem!

Väl hemma hade det varit drag...
Ebbas klasskompis hade kommit över å det hade röjt... My berättade även att han lekt med tändaren, men han hade lagt av när tjejerna sagt till. Sist kom han när vi hade barnvakt... Jag har verkligen inget emot att han eller någon annan kommer förbi å leker, men jag tycker faktiskt att man som förälder kan slå en signal eller skicka ett sms å kolla att det passar... Så nu vet tjejerna att de inte får släppa in någon när vi inte e hemma, eftersom vi då inte har koll på vad de gör... Kanske hårt av oss men vi vill gärna ha huset kvar...


Vad gör man???

Vad gör man när hemmet ser ut så här? Hmm... jo man kanske ska försöka vara hemma lite mer :)


Önska får man....

....men man får tyvärr inte allt
man önskar sig hihihi!

Har önskat mig det här kortet av Fredrik, som Ht visade mig i
Aftonbladet :) Hoppas jag får det :)



Fredag!

Så är den efterlängtade fredagen här!

Denna dag väntades möte med rektorn, han hade självklart hört om mina tårar igår... Men han fixade det mesta och jag hoppas nu att det kommer fungera som vi sagt på måndag, längtar :)

Hemgång....

Hämtade barnen och åkte hem!
Väl hemma gjorde vi oss färdiga för
Mys klassfest, trevligt!

När vi kom dit visade det sig att alla föräldrar, typ, va lika trista som alltid, utklädda??? Trodde ni ja, tycker det är trist att man inte kan ta sv sig kostymen och bjuda på sig själv lite. Man behöver ju inte köra 100% men något kul iallafall. Men jag hade faktiskt inte räknat med annat hahaha, men jag och Fredrik var utklädda, huvudsaken är att vi bjuder på oss själva. Kör på samma vanliga ordspråk som jag fått lära mig tidigt i livet: Sköt dig själv och skit i andra.... Kul hade vi iallafall :)

Sedan vart det bilen hem
med en trött familj :)




Mosters älskling!

Fick ett mms med denna fina bild
och ett tack för de fina tajtsen :)
Blir så glad...


Torsdag... :(

En riktigt jobbig dag...

På jobbet rann bägaren över å jag började grina som ett barn... Men missförstå mig rätt... Jag älskar det jag gör just nu, det ger mig sååå mycket tillbaka, men självklart är det tufft, men jag gillar ju sånt... Men idag kom allt ut som jag hade samlat på mig. Men med stöttande kollegor kom jag tillbaka på fötterna snabbt :) Men jag har lite mycket att tänka på just nu + att det blivit en rejäl omställning i familjen också, men allt kommer snart falla på plats och jag har några dar på mig att fundera på vilket beslut jag ska ta...

Som vanligt när det är tungt kommer Camilla springande för å stötta, så tårarna började rinna ännu en gång.
Men jag är så glad att jag har henne, hon är verkligen en riktig vän...

Ebba var på träning, Fredrik och Ht hämtade, de passade på att kolla luften i mina vinterdäck, så NU farmor sitter dom på :)

Annars flöt eftermiddagen/kvällen på som vanligt :)

Nu ska jag fortsätta fundera...


Underbar...

Hahaha vilken underbar bild :)

från thurrock mums


Onsdag!

Det vart en lång onsdag på jobbet...
 
Jobbade till 17,
kom hem vid 18 efter att ha stannat till en snabbis och
köpt mjölk och frukostbröd som saknades där hemma :)
 
Fredrik hade hämtat barnen, lagat mat och fixat!
 
Kom hem, ganska mör efter en intensiv dag på jobbet,
men möts av 3 fina barn vid dörren som undrar vart jag varit,
de e inte riktigt vana vid att jag jobbar så sent, mina sötnosar....
Energinivån höjs och man blir lycklig av att bara se dom, MINA!!!
 
Åt lite mat, såg till så alla duschade och kom isäng mm.
 
Efter det vart det soffläge efter att själv ha tagit en snabbdusch!
Jag och Fredrik har slutat följa massa program på Tv,
såå skönt faktiskt, vi försöker hinna se Solsidan på söndagar,
men det blir för det mesta att vi ser den lite halft
medan vi ser till så barnen kommer isäng...
Men igår när vi satte oss i soffan så kom ett program på Tv med Hasse Aro,
det hette "Stalkers", shit viket hemskt program, bör ses kl 21 på onsdag,
man tror inte det e sant!
 
 
 
Jaaa, så va onsdagen slut!

Nattmål :)

Hungrig som vanligt...
Litet nattmål innan det är dax att nanna kudde :)



Tisdag!!!

Dagen började bra :)

Vid lunch kom det samtal man ofta tänker på att man verkligen inte vill ha... De ringer såklart från förskolan och säger att Max hann få i sig lite sås med ägg i vid lunchen innan någon reagerade... Men de gjorde precis det vi kommit överens om och gick efter hans behandlings schema som de fått från läkaren :) Det betydde att han faktiskt klarade sig fint och jag beslutade mig för att åka hem med honom och fortsätta medicineringen hemma! Men i bilen påväg till förskolan hann jag redan måla upp lite skräckbilder, trots att jag vet att de ringer ambulans om det skulle bli värre. Phhhhhuuuuu.......

Väl hemma...Han slumrade såklart in efter ingen vila och tung medicin...

Camilla kom för fika och middag, mys :)

Ebba och My är på träning.

Fredrik hämtar tjejerna från deras träningar å nu e alla hemma och barnen har kommit isäng!

Blev alltså inte full arbetsdag för mig idag, men så kan det bli ibland. Dåligt samvete har man såklart, trots att man vet att man verkligen inte ska ha det.

Kram till er :)


Farligt...

Jätte ledsen vännen att jag skrämde dig med mitt inlägg om att sluta röka.
Men vad gäller infarkt och stroke så stämmer det faktiskt. Klart man inte tänker på samma sätt när man röker, man vet att det är farligt, men man tänker inte på att en cigg innehåller 4700 giftiga ämnen eller att risken för infarkt/stroke inte minskar förens efter flera år. Att veta detta är viktigt för mig, för det får mig att inte vilja dra ett bloss till, trots att det är jävligt gott :) Men detta kanske även påverkar dig, kommer du dra ett bloss till??? Eller tar du ett tuggummi istället??? Eller tuggummi kanske också innehåller massa skit hihihi :)


Ha ha...

Jag vann ett vad... Klirr.... 1000kr rikare :) Älskar att slå vad, sorry älskling, men så kan det gå ibland hihihi :)


Helgens mål...

Hade som mål i helgen att städa hörnskåpet och tvätta fönstrena i vardagsrummet...Tror ni jag klarade det? Nää vart lite annat istället, blir så trött på mig själv. Fast nu är utemöblerna vinterförvarade och tomten krattad hihihi, det va det jag fixade istället...Så kan det bli ibland :)


Måndag igen...

Ny vecka, nya tag :)

Som jag skrivit om tidigare så jobbar
jag i en skola i Älta denna månad!!!

Upp med tuppen, min nya utmaning innebär nya tider och rutiner :)

Körde My och Max till skola/förskola, Ebba tar bussen nu varje morgon!

Till jobbet, nya lokaler, väldigt mycket kaos, både hos barn och vuxna...

Lämnar jobbet 16.00 med hemsk huvudvärk. Åker till Mc Donalds och köper kaffe innan jag möter upp resten av familjen för å fixa pass till Ebba, inte långt kvar nu, tiden går så fort...

Sedan vart det hamburgare till middag och hem för läxor och fix, alla i familjen är lite trötta idag...

God natt sagan är läst och barnen sover, njuter av en kopp kaffe och väntar på tvätten, e väl bara en timme kvar nu :) Jag är färdig duschad och har bara lite plock kvar, skönt, snart är jag helt färdig för idag!

Hoppas ni haft en toppen dag där ute :)

Kraaaaaaam.....


Bra jobbat mamma Ida :)

3 veckor har nu gått sen jag slutade röka :) Känner mig duktig, fast jag hade ju räknat med att det skulle vara SKIT jobbigt, men det var det faktiskt inte :) Men jag är en sån person, räknar alltid med det värsta, då blir man glad om det går bättre :) Enligt min "App" så är min abstinens helt borta hihihi Klart jag ibland känner att, Faan va gott det skulle vara med en cigg, men jag tar ingen för det, å det känns inte svårt att avstå heller. Men tittar man på risken för infarkt/stroke så är den väldigt hög fortfarande :( Men den stapeln måste väl också sjunka snart hoppas jag...


Resten av söndagen :)

Middag...
Tvagning och fix inför veckan...
Söndagen börjar lida mot sitt slut :)




Söndags Rock :)

Jag och Ebba avslutade vår träningsrunda med att rocka
lite rockring :)

Sorry för lite dåliga bilder


Ååå söndag igen...

Jaha, söndagen är här igen :(
Helgerna går så fort...
 
Morgonen började med en snabb frukost,
sedan åkte vi hem till mamma för å umgås med min syster och hennes barn,
sista dagen idag, sedan rör de sig vidare, hem till Kalix :(
 
Lite lek och mys!
 
 
 
 
 
 
Milla hjälper Fredrik hihihi
 
 
 
 
Sedan bar det av till Andys Lekland
för å möta upp nästa syster för lek och bus :)
 
 
 
 
 
Efter en mysig stund tillsammans var det dax för det där jobbiga igen...
Att säga hej då :(
Det var dax för syrran och barnen att börja åka,
de ska hem till Kalix igen :(
 
Efter ett tungt farväl åkte vi till Ica Maxi för å handla inför veckan,
sedan vart det raka vägen hem.
 
Fredrik och Max bytte däck på Fredriks bil.
My skalade potatis och
jag och Ebba drog iväg på en joggingrunda hihihi.
 
 
 

Sen middag!

Idag vart det hämtmat till middag,
vid ca:19 var alla mätta och belåtna :)

Sedan kom godiset fram, mums!

Efter min dusch fick jag håret flätat av Ebba, det är så lyxigt att bli ompysslad!





Snart middag!

Vid 16 bytte vi om för å åka och köpa en ny lykta till farfar, den andra försvann :)

Stannade till på Godis Hörnet i Gustavsberg för å köpa gott lördagsgodis!!! Nam nam...

Till Boo Kyrka...Där tände vi ljus för farfar, min morfar, min kusin och min bonus morfar, det är såå vackert på kyrkogården dessa dar!


Fortsättning...

Nu har vi ätit lunch och fikat :)
Nu fortsätter vi fixa ute!


Inte skönt...

My är ett eksembarn med känslig hud och hon vet att hon inte tål massa smink mm. Hon prövade att bli målad på
Mc Donalds för något år sen och fick utslag som kliade som attan. Igår ville hon måla sig inför maskeraden och då får man stå sitt kast. Nu knapras det tabletter för klåda och kortisonsalvan får användas :(
Klart man lider med henne...


Lördag förmiddag :)

Skön morgon utan väckarklockor :)

Frukost och på med kläder.
Nu ska vi ut och kratta och
fixa på tomten.

Timmarna sprang iväg och det
vart dax för lunch!


Maskerad :)

Säger bara...Vilken kväll :)
Har verkligen haft det super trevligt,
kul att träffa alla, vissa hade jag inte
sett på flera år.

Tack familjen Ahlholm/Rydén för en super kväll, ni hade verkligen fixat allt sååå bra, puss och kram!

Fick ihop de flesta till en gruppbild,
alla ville ju självklart inte vara med,
men det är förståeligt, jag gillar inte heller att vara med på bild hihihi!


På G...

Fredrik och Ebba har kommit hem!
Ht och Camilla har kommit.

Middag :)

Nu ska vi göra oss färdiga för lite maskerad som min syster och hennes familj fixat, kul!


Eftermiddag!

Jaha, då är det fredag eftermiddag.
Max och My har tagit det lugnt idag.
Själv har jag dammsugit lite, gjort rent båda toaletterna, tvättat och fixat och donat. Har bestämt att i helgen blir mitt mål, tvätta fönstrena i vardagsrummet och städa hörnskåpet :) Roliga mål va :)

Nu börjar det bli dax att hoppa in i duschen, men jag måste vänta till vår gruskille kommer så han kan få lite pengar också!

Fredrik hämtar Ebba från lägret och
är nog påväg hem nu :)


Vad gör dig glad?

Förutom Statoilkaffe på morgonen
så är det gulliga morgon sms som
gör mig glad :)





Japp jag kan vara värdelös...

När jag nu är hemma med snorisarna, så passar jag på att ringa och fixa lite som jag ligger efter med :)

Ringer barnmorskemottagningen för å fixa fler piller...
Tar mitt sista imorgon, lite panik...
Fick till svar: Jag skriver ut för ett år till, men nästa gång så försöker du komma någon eller några veckor innan sista pillret för ett besök :) Ååå Ida svarade: självklart :) (fast innerst inne vet jag att det kommer bli samma panik nästa år hihihi)

Ringde barnläkarmottagningen för å boka tid till Max för ny provtagning.
Fick till svar: Då ska vi se, ja ni skulle boka en tid för provtagning till hösten, ja november räknas ju som höst :)

Så fick han en tid den 28:de innan höstmånaden är slut hihihi!!!

Jag är bäst helt enkelt :)


Fredag!

Idag är jag hemma...
Max är snorig och på gränsen till feber.
My vaknade med världens huvudvärk :(

Vi körde Ebba till macken där syrran mötte upp oss och tog med Ebba.

Hem för myyyyyyssss!!!!!


Torsdagen...

Väckte barnen,
Max va hängig :( typiskt...
Vet vilket kaos det är på jobbet idag,
det är flyttdag och allt är rörigt.
Ringde mamma som va ledig,
det var okej att ta Max,
jag brukar aldrig fråga om hjälp när de är sjuka men idag fick det bli så,
han hade en temp på 37,8.

Lämnade tjejerna på lägret och Max till mamma och åkte sedan till jobbet.
Där var det precis som jag tänkt...kaos.

Trött och svettig efter en rörig dag och en VÄLDIGT hård bandymatch var det dax att åka och hämta Max från mamma.
Väl där... Min lillasyster och hennes barn var där, de har kommit på besök från Kalix över helgen. Sååå kul att se dom, barnen har verkligen vuxit massor.

Jag och Fredrik hjälptes åt att hämta en massa barn från lägret och lämna dom till respektive plats hihihi!

Tillbaka till mamma för middag,
tack för maten mamma :)

Sedan bar det av till barnenshus för å inhandla lite maskeradsaker ;)

Hem...
Barnen duschade och hoppade isäng, My var helt slut.

Fixade lite, sen var det dax för mig och Fredrik att också nattinatta :)

"Kusiner"


RSS 2.0