Härlig promenad!

Idag vart det vakert väder, tog en promenad med min granne (morbror) innan han åkte iväg på en veckas jobb. Det var skönt å svettas lite. Annars har det varit en helt vanlig dag utan bekymmer och aktiviteter. När jag hämtade tjejerna i skolan bröt My ihop lite för hon hade blivit lovad att få gå bort till sportfältet som ligger en litenbit från dagis för å hämta nytt vatten åt deras grodyngel. Så det slutade med att jag följde med, My vart superglad! Hade även trevligt själv, småpratade med hennes fröken och samlade vass. Efter det åkte vi hem och började med middagen och gjorde läxor. Sedan var det bara fixa barnen nattklara och lägga alla för å sedan jobba ett tag uppe på loftet. Imorgon ska Ebba till Naturhistoriska så Fredrik fixade pannkakor som han alltid gör. Jag är tyvärr helt värdelös på det, så det e pappas uppgift. Annars har det varit en relativt bra dag, det blev bara ett utbrott för min 6åriga My idag, väldigt skönt.


Tiden rinner iväg...

Jaha nu var det ett tag sen jag skrev, förstår inte vart all tid tar vägen. Det har varit tävlingar, träningar, avslutnings picknick, födelsedagskalas m.m. Fredrik och min syster har fyllt år, det har varit kalas hela helgen. Idag va det morsdag, va hos mamma en sväng. Farfar ligger på sjukhus igen och mår dåligt, han e blind på ett öga efter ha fått en propp i det, nu e det nästa öga som spökar, och det roliga e att vi ska till Turkiet med honom om mindre än två veckor. Så nu hoppas vi på det bästa, att han blir frisk och pigg, annars blir det ingen resa för oss. Nu när fredriks pappa har blivit så skruttig har Fredrik fått ännu mer panik, det e inte bara loftet han vill ha färdigt, nu vill han ha gästhuset klart så hans pappa kan va här hur mycket han vill men ändå kunna dra sig undan för å vila, han vill ju självklart ta hand om sin pappa och finnas där för honom. Ännu ett problem e att vi ska gifta oss om ett par månader och han vill ju att hans pappa ska få vara där och se sin son gifta sig. Men men vi får hoppas på det bästa nu. Men annars rullar tiden på det e lite mycket nu innan skolan slutar.  


Vernissage!

Idag var vi bara hemma, njöt av solen, det skulle ju ösregna idag? På eftermiddagen var det vernissage i Ebbas skola, fredrik jobbade över, så det blev jag och barnen. Super trevligt att mingla med alla föräldrar och se vad min stortjej gjort under terminen. Det bjöds på saltapinnar och cider. Klockan blev mycket så det blev Mc Donalds idag, tänk nu har jag varit en dålig mamma två dagar i rad, hinner inte ens laga näringsrik mat till barnen pga att det var en tillställning på eftermiddagen. Men så e det att vara ensamstående för en eftermiddag. Så en stor guldmedalj till alla ensamstående föräldrar!


Mammas blommor!

Jaha då va det tisdag, det är vår öppna förskolan dag! Mycket trevligt, Max trivs som fisken i vattnet. Åkte hem vid 11 för å sova lite middag och sedan blev det lek på tomten tills det var dags att hämta My. Ebba har ju sin gympaträning på tisdagar. Åkte hem till mamma, med bilen full av hinkar hahaha. Mamma hade lovat mig massa blommor, hennes blommor har spridit sig så bra så man kunde ta en bit av lite olika fina blommor. Får se hur dom klarar sig, såg lite ledsna ut när jag kom hem, men dom kanske piggnar till sig. Meningen var att vi skulle åka hem till middag, men så blev det inte. Mamma hämtade Ebba från träningen och åkte ut till hästarna med tjejerna medans Fredrik och en vän satte upp en fin spegel i min systers rum. Det blev super sent, åt middag hos mamma och kom hem 20.45. Aj aj aj vilken dålig mamma man är, det e ju skola imorgon och vi som la barnen så sent. Men så kan det bli ibland, tror inte barnen lider av att det blir lite konstigt då och då. La barnen och gick ut och planterade mina nya blommor i min nya fina rabbat som jag kämpat med, så nu e det bara hålla tummarna att dom klarar sig!!!


Vaccination!

En helt vanlig måndag hemma, lekte ute och njöt av det fina vädret, det var riktigt varmt idag! Tog en promenad och nattade Max, sedan passade jag på att städa, tvätta m.m medan han sov! På eftermiddagen var det dags för vaccination. Fredrik tog fästingvaccin, jag tog både fästing och twinrix så nu e vi klara för ett bra tag framöver. Max skulle ta fästing och twinrix, men fick inte pga sin äggallergi, så nu måste vi kontakta allergimottagningen istället för han måste ta sin mässlingspruta också. Det värsta e att han måste få sin twinrix den här veckan för å hinna få sin andra dos innan vi åker till Turkiet, så nu gäller det att böna å be på sina bara knän att dom lyckas klämma in vår lilla Max den här veckan. Det brukar vara lång väntetid där. Men det e bara hålla tummarna och hoppas. På kvällen när alla barnen lagt sig tog jag faktiskt fram symaskinen och lagade lite kläder. Ibland eller ofta ska jag faktiskt säga, önskar jag att dygnet hade fler timmar. Det e så mycket man skulle vilja hinna göra, men timmarna räcker inte till. Ibland undrar jag hur andra hinner med allt, eller gör dom det? Dom kanske e bättre på att planera sin tid än vad jag e.


Lördag, söndag...

Lördag, skulle ta bussen med My till hennes första fotbollsträning, men bussarna gick inte så bra. Men jag väckte My på morgonen och sa att vi behövde gå 7.30 för å hinna med bussen, fick till svar att det var okej att ta bilen för hon va trött och ville sova vidare. Kändes jätte skönt å slippa sitta och vänta i 1timme och 45minuter innan träningen började. Men jag frågade i alla fall, eftersom jag hade lovat henne en bussresa. Anledningen till att jag hade lovat henne att åka buss var att hon missade bussresan i tisdags med förskolan när dom skulle på utflykt. Så när My tränade fotboll passade jag på att ta en powerwalk, härligt att svettas lite. Efter träningen åkte vi hem för å ladda grillen, farfar, mostrar och kusiner skulle komma och äta lunch och leka och njuta av den underbara solen, det var ju ett riktigt sommarväder i lördags. Hela dagen var helt underbar!

Idag, söndag hade Ebba gympaträning så jag passade på att sticka till gymmet, det var bara jag och en annan kvinna där. Lungt och skönt. På eftermiddagen åkte vi iväg och inhandlade sommarskor till alla barnen, så på kvällen sprang alla tre runt här hemma och var supermalliga. My och Max köpte crocs och Ebba köpte ett par flipflopp.
Det var min helg det, imorgon e det dags för skola å dagis igen efter att de varit hemma sen i tisdags!


Tekniska museet

Idag satt vi i bilen redan kl. 10.10 för å åka till polismuseet. Barnen va hur lyckliga som helst, så kom vi fram, och till vår stora förvåning öppnade dom inte förens kl.12. Som tur e jobbar Fredrik mycket på alla museum så han hade koll på att tekniska museet öppnade kl 10. Men det var inga sura miner för det, vi hade ett kanon besök, Tjejerna tyckte allt var spännande och Max sprang runt som en galning och pekade på allt och sa oooojjj eller titta, men hellikoptern eller kopper som Max säger, va det bästa. Vi valde att inte ta med vagn för å låta honom gå runt själv och titta, men det blev en del småjoggande efter honom. Efter det skulle vi äta lunch, men det var fullt i restaurangen så vi bestämde oss för å ta polismuseet en annan dag och så åkte vi till Max hamburgare i hammarby sjöstad. Äntligen hemma var det bara å packa väskan för ett gymbesök, fast jag redan tyckte att jag fått tillräckligt med motion efter en dag med Max på tekniska museet. Svett och flås på gymmet, duscha, basta, sedan var det bara att hämta Ebba från friidrottsträningen och hem och äta middag! På kvällen kom grannarna på en fika. Och nu känner jag en stor längtan efter sängen eftersom jag ska upp tidigt imorgon för å ta bussen med My till fotbollsträningen, jo jag har både bil och körkort, men lovat e lovat, berättar mer imorgon. God Natt!!!






Ledig torsdag...

En ledig dag! Vädret var helt okej, va ute från morgon till kväll, älskar den här tiden på året, man kan bara va ute helatiden och bara njuta, det e tur att alla våra barn är riktiga utebarn, dom älskar att vara ute. Fortsatten med min rabbat idag, börjar faktiskt se riktigt bra ut, behöver åka och köpa lite blommor bara. Fyllde släpet med skräp och åkte till tippen en sväng, behöver åka på lördag igen! Så det lilla spenderade vi vår lediga torsdag med!


Trädgårdsfix!

En solig onsdag blev det. Idag va tjejerna hemma, ville inte skicka Ebba till skolan eftersom hon inte åt något på hela dagen igår pga sin migrän. Så vi åt frukost, klädde på oss och gick ut. Vi lekte och hade picknick i den härliga solen. Sen kom jag på den briljanta idèn att jag skulle börja gräva ur för en rabbat i en bergsskreva, tänkte för mig själv att den skulle va klar till eftermiddagen så jag bad Fredrik köpa med sig jord på vägen hem. HAhahaha efter 2 timmars grävande önskade jag att jag aldrig hade kommit på den idèn. Men så går det när jag får en idè och en bild framför mig om hur fiiinnt det skulle bli. Så imorgon, om vädret e fint, ska jag fortsätta mitt grävande och sedan tvätta berget med högtryck. Sen e det bara börja leta stenar som kant och fylla jord, köpa blommor, plantera och belysa. Jaaa du kanske tänker som jag, varför skulle jag ens börja? Men som man bäddar får man ligga, kan ju inte bara sluta nu mitt i allt. Vi får se om jag hinner färdigt till på söndag kanske, om jag ligger i ordentligt och om barnen inte behöver mig.
Så efter 7 timmar ute, var det väldigt skönt å komma in, äta middag och sätta sig ner ett tag...


Utflykt!

Idag skulle jag följa med My på utflykt med förskolan, men tyvärr vaknade Ebba med migrän. Sedan hon började förskoleklass har hon börjat få migrän någon gång ibland. Vet inte varför man får det, men det är tydligen ärftligt. Men men, man kan ju liksom inte bestämma när man ska bli dålig, stackars liten. Men jag gick bort till brudberget och lämnade My så hon fick följa med förskolan och titta på grottorna, fast utan mamma. Hon ville ju absolut inte missa utflykten eftersom pappa hade fixat så goda pannkakor till matsäck. Det var perfekt att lämna henne vid 9.30 och sedan möta upp dom kl.13 igen, då fick Ebba lite lugn och ro. Brudberget ligger bara 10 minuter bort, men ändå har vi inte varit där och tittat på grottorna. Men nu vet jag att de finns, så då får det bli nästa familjeutflykt. På eftermiddagen rensade jag förrådet, helt sjukt va mycket skit man har. Tror jag tömde 5 flyttlådor med leksaker, som tjejerna inte ens kommer vilja leka med. Kastade även 2 säckar med gamla gossedjur. När vi flyttade från orminge till ingarö förlorade vi 30kvm boyta så det e mycket som inte ens har packats upp, som bara ligger i förrådet och skräpar, tänk att man inte ens har saknat grejerna på 2,5år, helt sjukt. Så nu blir det snart siggesta bakluckeloppis!


Passdax...

Jaha måndag igen, guuud va tiden går fort. Idag var jag och Max bara hemma och lekte å mös. Tjejerna va i skolan och förskolan. På eftermiddagen var vi å fixade pass till Max, det gick superbra. Kom hem, fixade middag, titta på bompa, gjorde läxor och fixade barnen för natten. Vi har kämpat för å få Max att gapa stort när det e tandborstning, idag gav det resultat, han gapade stort å fint och alla tänder kunde borstas noga, JIPPI. När alla barnen lagt sig, klev vi upp en våning och fortsatte skruva gips uppe på loftet, det börjar verkligen likna något där uppe. Vi bara längtar tills det e dax för målarn att komma, då får vi en liten paus tills allt e spacklat, slipat och målat/tapetserat. Det var min dag det, nu ska vi steka pannkakor till My, hon ska på utflykt imorgon.

Helgen...

Jaha detta har hänt i helgen... Lördagen började med att Ebba hade friidrotts tävling,
det gick jätte bra!

 
 
My va med sin kusin. När hon fyllde år fick hon i present att gå på bio, äta middag å sova över hos henne. Så det har hon längtat efter i en månad hahaha. Dom hade haft jätte mysigt.

På lördageftermiddagen jobbade Fredrik uppe på loftet så jag tog Max och Ebba och åkte till mamma för å äta middag och tittade när min lillasyster gjorde sig iordning för å gå på 50-60-tals fest. 

 Ren å fin.

    Vilken ska jag ha?


Den här blev det!!!

På söndagen hade Ebba gympaträning, vi andra passade på att handla för veckan.
Efter det åkte vi hem och bara lekte ute hela eftermiddagen!
Det blev ett riktigt såpbubblekalas ute på tomten!

 
 
 
 

På kvällen medans Fredrik va å spela bandy, passade jag på att sätta mig och pyssla med min silverlera. Gick en kurs för ett tag sen men idag satte jag mig för första gången och skapade!
Får se om man blir nöjd med resultatet.
Det var min helg!
 


Fredagsmys...

Fredagen började med lite städning, plockar och städar oftast på fredagar, sedan e det bara att göra om det på måndagen. Min vän och hennes dotter från orminge kom över på tacosmiddag och mös i soffan å tittade på talang.
På kvällen kom våra kära grannar med deras lilla plutt över och lämnade ett hårband jag letat efter till Ebba. Hon hade varit på shopping idag och sett ett just sånt hårband jag letat efter överallt.
Ur gulligt av henne! Så nu e det bara att hoppa in i duschen och göra sig redo för imorgon!
Ska vara i Brunn senast kl.9, Ebba har friidrottstävling!



 
Hårbandet jag letat efter!


Här kommer lite bilder på stampes små fötter,
det va lite svårt att få en bra bild eftersom fötterna aldrig var still...



Turkiet!

Jaha torsdag, öppna förskolan dag... Lekte med alla kompisar tills Max blev trött. Efter det hämtade vi farfar för å åka till forum. Det blev en resa till Turkiet den 11 Juni, jätte roligt,
farfar längtar redan. Han har inte varit utomlands på väldigt länge pga att han varit så sjuk.
Det har varit väldigt frustrerande för honom eftersom han annars reser 2-4ggr/år.
Så då blir det passfix på måndag, så Max också får följa med på resan. 
Sedan var det dags för lunch och hämta ut lite mediciner till My, hon har pollenallergi.
Hämtade tjejerna tidigt för å leka hemma i den
underbara solen
och fika med grannkillen!
Imorgon e det äntligen fredag, då kommer en kär vän och hennes dotter på tacosmiddag,
ska bli så mysigt!



    
    


Farfar på besök!

En helt vanlig lugn dag hemma! Lite plockande å tvättande. På eftermiddagen hade My avslutning på sin gymnastik, så vi föräldrar fick vara med å gympa. Det va ett tag sen man hängde i rep å ringar i gympasalen hahaha, men min lilla My tyckte jag var jätte duktig! Farfar kom på eftermiddagen för å titta i resekataloger, han har bjudit med sina barnbarn på en utlandsresa vid skolavslutningen. Som tur var fick jag och Fredrik följa med som barnvakter hihihi. Så sov han självklart kvar, som han brukar göra när han kommer å hälsar på. Så imorgon bär det av till forum för å boka resa, efter att jag och Max lekt av oss på öppna förskolan! Hoppas det finns några resor kvar, det lutar mot Turkiet med vattenrutschbanor! Detta pga att lilla Max och vår krassliga farfar önskar kort flygning! Så nu börjar det bli dax att fixa pass till lillkillen!


Den förlorade plastmappen...

En helt vanlig dag, men ändå lite snurrig,
eftersom tjejerna va lediga igår.
Så hela dagen har jag trott att det e måndag!
Va på öppna förskolan och röjde med Max!
Efter det mötte vi upp en vän med hennes lilla plutt och åt lunch å shoppade lite i mölnvik.
Sedan var det dags att hämta tjejerna, eller bara My eftersom det faktiskt va tisdag och Ebba har truppgymnastik träning. Men det va hon snabb med att tala om. Att hon faktiskt inte skulle med hem, hon skulle ju åka med en klasskompis till träningen.
Ja ja, man kan ju inte alltid ha huvudet med sig hahaha.
Hem å laga middag, sen va det dax att hämta Ebba från gympan.
Blev så lycklig när vi hittade hennes plastmapp med förra veckans läxa, som hon glömt på träningen i tisdags.
Så va denna dag slut...


Planeringsdag på skolan

Idag var tjejerna lediga! Vi hade jätte mysigt och njöt av det fina vädret! Åkte en sväng till frisören för å rätta till Mys hår, ett tuggumi hade kommit lite fel och hoppat från munnen till håret. Men men det gick bra, blev faktiskt bara av med 3-4cm. Men Ebba däremot passade på att klippa kort som hon alltid gör innan sommaren. Hon tycker det e skönt men en riktig sommar frisyr. På kvällen åkte jag iväg till en kär vän och fikade å pratade, tog igen lite förlorad tid, har varit lite mycket på schemat för både henne och mig. Men det var jätte mysigt att bara sitta å prata utan massa barn runt oss. Men jag rekomenderar inte kaffe med havremjölk, det var ingen hit...


ROCK `N ROLL

Igår besökte jag, syrran, mamma å morbror den lilla kvarterskrogen Eddys bar i orminge, hahaha rätt kul å se folk man inte har träffat på hur länge som helst, vissa har verkligen inte förändrats någonting på 10år. Men anledningen till att vi åkte dit var att en barndomskompis till oss skulle spela där med sitt band. Dom va faktiskt väldigt duktiga, skitkul å lyssna på rock `n roll från den goda tonårstiden. Så själv skakade jag loss på dansgolvet och hade hur kul som helst!!! Sen blev det en helt vanlig söndag med träning för Ebba, kalas för My och så va vi å gratta en gammal go vän som fyllde hela 28 jordsnurr!!! Sen kom kvällen med d vanliga rutinerna, duschning och nattning... Så nu ska jag sitta och slappa i soffan och ladda för förrådsstädning imorgon!!!


RSS 2.0