Valborg...

Jaha då va det ca 15min kvar på april... Idag gick Ebba i skolan till 13, sen åkte vi hem och började fixa inför eftermiddagen. Vi grillade med några goa grannar, supergott var det. Sedan tog vi en promenad ner till brasan. Lite roligt, tjejerna vill jätte gärna se på brasan, men när man väl kommer dit så e dom inte intresserade av något annat än att leka. My träffade en flicka som bor i området som hon ska börja i förskoleklass med, dom var lite blyga i början, men hälsade på varandra å började leka. Det är på valborg och midsommar som man kan få sig en titt på vilka som bor i området, väldigt trevligt faktiskt. Sen började vi röra oss hemåt igen med en trött lillebrorsa, törstiga barn och en hungrig bebis. Fixade fika pratade å hade trevligt, sen tänker man samma tanke igen, varför ses vi inte oftare, vi bor ju så nära. Men vi hade i allafall en underbar valborg, väldigt trevligt och mycket skratt!!!


Alla vill känna sig älskade...

Idag blev det en långpromenad till öppna förskolan, underbart, eftersom solen sken så härligt! Sedan tittade vi på Ebba som anmält sig till att vara med på skolans melodifestival.
Helt sjukt, min blyga Ebba uppträdde för massa barn och vuxna.
Hon och hennes kompis hade skrivit en låt och stod där och dansade å sjöng!

Det bildades faktiskt en liten tår i ögat, hon har verkligen mognat och hela hon har vuxit upp till en stark tjej med gott självförtroende! Vi pratar ofta hemma om att alla människor är olika och att alla är bra på olika saker, det tycker jag har hjälpt henne massor eftersom hon har sån komplex över hennes framtänder, det finns ju faktiskt ingen som är perfekt och nöjd med hela sig själv.
Men man älskar och tycker ju om människor för deras personlighet, inte utseendet!
Men för mig är ju Ebba och mina två andra barn det finaste jag har och det talar jag om för dom ofta...


Helgen e över.

Jaha då va helgen över och måndagen här igen! Helgen gick i raketfart som vanligt.
My blev bjuden till farmor för å mysa, umgås och sova över, hon tackade självklart ja med ett stort leende på läpparna! Jag och Ebba var på gympauppvisning i lördags, jätte mysigt!
På söndagen var jag hos min lilla granne på Me And I party, tog med Ebba så hon fick välja själv, allt duger inte. Ena dan e hon helrosa, andra dagen ser hon ut som en punkare och tredje dagen blandar hon randigt, rutigt m.m. Efter klädpartyt var jag barnvakt åt mina systerdöttrar, jätte mysigt, märktes inte ens att dom var här, alla barnen lekte så fint tillsammans.
Så härligt att man äntligen kan fika och bara sitta ute nu, det kom många kaffesugna på söndagen, men det e såååå trevligt. Sen blev det måndag, en helt vanlig måndag förutom att det skulle komma några nära och kära på middag. Så jag var tvungen att röja i ordning lite efter helgens stök... Kvällen spenderade vi på loftet, skruvade lite gips m.m. Kanske inte har nämnt det, men vi bor fem personer på 60kvm, så nu blir det loft och varsitt rum till alla barnen. Ebba e den som längtar mest. My önskar att det aldrig ska bli färdigt, för hon är otroligt mörkrädd och trivs med att sova med sin syster.
Men loftet kommer att bli super bra!!!



Så här såg det ut när vi började den 6 Juni 2009



Så här såg det ut i höstas
(har tyvärr ingen nyare bild)


Härliga fredag...

Då va det dax för helg! Va å gratta min farbror idag som fyller 50år, överraskade honom på jobbet. Han blev jätte glad, men det första han frågade va om han såg ut som en 50-åring, nää sa jag och jag menar det. Sedan var det dax att hämta barnen och skicka iväg Ebba till friidrotten, hon har bett om att få gå själv från skolan till Brunns IP. Förstår att hon vill börja känna sig stor och så, men hönsmamman som jag är, så tar jag bilen till brunn och smygtittar så jag vet att hon kommit fram. Efteråt tänker jag, faan Ida hon är faktiskt 8år, hon klarar det där. Men så kom jag på att jag ska köpa en mobil så hon kan ringa när hon kommit fram, så jag vet att inget har hänt på vägen. Så nu är det nog dax att börja klippa av navelsträngen till min stora tjej, sakta men säkert.
Sen blev det tacomiddag som vanligt på fredagar, idag var det My som lagade till middagen.
På kvällen bakades det bullar och kladdkakor som vi ska sälja på Ebbas gympauppvisning imorgon!
Så såg min fredag ut...


Förskoleklass!

Jaha, idag var det föräldramöte för blivande förskoleklassbarn! Har ju fått informationen om hur skolan fungerar och vilka mål dom arbetar efter när Ebba började, och det var ju tur eftersom jag var 20minuter sen. Japp jag är ibland (oftast) en lite snurrig tre barns mamma. Hade helt enkelt blandat ihop tiden för föräldramötet som var igår. Men men ingen skada skedd, kom lagom till gruppindelningen, då alla barns namn ropades upp och man fick gå till respektive klassrum.
Det blev en bra klass, My fick alla dom hon önskat hamna med. Läraren var dock ett nytt ansikte men verkar jätte bra, fick ett bra första intryck. Så jag är supernöjd, det tror jag också att My kommer bli imorgon när hon får veta vilka hon ska gå med. Så nu har min lilla tjej blivit stor, börjar 0:an i augusti. Det e tur man har en liten kvar i alla fall, snyft.
Mina barn växer, åldras och mognar fortare än vad jag vill. Så till alla föräldrar där ute, ta vara på tiden med era barn, sen vill dom inte vara hemma med er och titta på körslaget mer.


En fullspäckad onsdag!

Jaha det var den onsdagen. För snart en månad sen gick jag en kurs i silverlera. Jag tog bilen in till stan eftersom jag inte vågar ta mig hem själv eftersom kursen slutade kl 22.00. Självklart blev jag påkörd bakifrån och fick några småmärken. Men men sånt e livet, så idag var jag och visade upp bilen för å få den lagad, fick en tid den 7 juni så det var lite väntetid.
Som vanligt hade My gympa på eftermiddagen, det slutade kl 18, hämtade ebba från en kompis, kom hem 18.30. Väl hemma hann jag kasta i mig lite mat kyssa min sambo hej och hej då, säga god natt till barnen sedan var det bara att åka. Kl. 19 började ett fotbolls möte i brunn, tydligen ska min My spela fotboll, hahaha. Ibland önskar jag att jag hade en chafför anställd som kunde hämta och lämna på lite träningar och kanske en sekreterare som gick på lite föräldramöten,
de senaste 2 veckorna har det varit 4 föräldramöten och självklart är det föräldramöte imorgon kväll me... Men vad gör man inte för sina barn! Börjar fundera på om jag kommer kunna jobba 75% som det e sagt, kanske måste gå ner till 50% för å hinna med, det e ju saker som ska göras i hemmet också. 
Men det e ju bara att bita ihop, dom är små en sån kort tid i livet.
 
Man kan ju inte säga nej till små rådjurs ögon som bönar och ber om att få prova på olika idrotter. Men som tur e har vi satt en gräns på två aktiviteter var.
Men ändå är jag glad över att dom vill röra på sig!




Mina älskade barn!


Sista dagen på babysim...

Idag 20/4 var det sista dagen på babysim. Lite sorgligt, vi har gått en dag i veckan sen Max var
ca: 3 månader. Det roligaste är att vi är ett gäng mammor som gått lika länge så barnen har ju blivit riktiga kompisar. Men förra veckan beslutade vi oss för att inte fortsätta, men ändå ses på våra tisdagar, fast någon annanstans. Så det är  ju inte så sorgligt, vem vet, det kanske blir nyckelviken på tisdag! Så idag avslutade vi vår simning efter babysim 1,2,3 och miniplask 2ggr om.




Resten av dagen spenderade vi med My, gjorde läxa och köpte en ny cykel till Ebba, hon fick en bild på en cykel när hon fyllde år i Januari men nu har hon en i verkligheten, som hon har väntat... 
Ebba var på träning, nu e hon i hårdträning inför de tre kommande tävlingarna.
Hon är så himla duktig, hon satsar verkligen 100% alla träningar.
Hon blev superglad över sin nya stora cykel!


Dagis?

Fick samtal från rektorn idag, min lilla skrutt ska börja skolas in den tredje augusti...
HJÄLP, jag vill inte...



Och ja jag vet, jag kallar det dagis fortfarande fast jag själv jobbar på "förskola".
Man vill ju inte va som alla andra hihihi...


Måndag!

Jaha då ska jag skriva. Vad ska man skriva, vill man verkligen läsa om vad jag gör på dagarna? Hur ska jag göra det intressant eller roligt? Mmmm många funderingar... Men men idag är det måndag, mina måndagar brukar vara en hemma dag, är mammaledig för tillfället och jag brukar använda denna dag till att plocka iordning efter helgen, har en förmåga att missa det här med tvätt och plockning och städning på helgerna. Måndagmorgonen börjar som vanligt med trötta barn som ska till skolan och dagis, blev lite stressigt i morse pga att min relativt nya telefon helt slutat låta, det ända den kan är att vibrera, suck. Sedan fortsätter måndagen i kaos, Max trycker igång tvättmaskinen tom, programmet tar lite mer än en timme, så det blev inget tvättande för mig. Trycker igång diskmaskinen, vänder mig om då står min söta lilla son och smular sönder disktabletterna, så det e bara ta fram dammsugaren. Efter ett tag tröttnar jag, skiter i städning och tar en promenad i två timmar. Sen har hela dagen gått och det är dax att hämta brudarna i skolan. Efter hämtning åker vi till en återfunnen vän och leker i lekplatsen. Sen e det bara hem och äta middag, göra läxor, fixa barnen nattklara och nu är klockan 20.00 och det är min egentid! Det var min måndag det, blev som vanligt inte som man tänkt sig!


Då va det dax!

Japp, nu ska vi se hur det här går hahaha. Kommer jag hinna skriva varje dag?


RSS 2.0