En helt vanlig måndag, fast med bara två barn hemma...

Äntligen ringde hon sin gamla oroliga hönsmamma!
Ebba är på läger till imorgonbitti, ska hämta henne kl. 8. Känns så tomt så fort det e ett barn borta. Har varit lite småorolig hela dagen och gått och väntat på att hon ska ringa, och nu äntligen gjorde hon det. Hon hade jätte roligt och har inte haft tid att ringa tidigare. Jag har så svårt att förstå att hon börjar bli så stor, tiden går för fort helt enkelt. Tänk er, om 10år tar hon studenten hihihi!



Annars var det en helt vanlig måndag. Jobb och lönesamtal.
Sedan hämta barnen på skola och dagis.
Hemma blev det måla för barnen och fixa middag för mig.







Sedan tog Max sitt sista bad i baljan, som han inte badat i på ett helt år hahaha. För nu ska den gå vidare till nästa lilla underverk som kommer nu i mars!



Medan grabbarna bada, passade jag och My på att göra oss nagelfina hihihi.

Dax att fixa tvätten...


Helgen i korthet....

Fredag. Klippte av håret, fick skjuts av mamma till jobbet för å sedan följa med en arbetskamrat hem. Vi snackade skit tog en cider och laddade för föreställningen REA. Vi blev bjudna av en förälder, vi skulle bli 11st. 45 minuter innan började sms rulla in och vi blev totalt 4st. Jävligt pinsamt, han hade fixat ett bord för oss längst fram och vi va bara 4st som kom. Typiskt att det blir jag som ska förklara situationen för honom på måndag. Men kvällen blev såklart skittrevlig. Vi åt och drack gott och skrattade för ett år framöver. Sedan blev jag hämtad av Jessika, tack tack tack!!!



Lördagen blev det träning för My sedan till mamma för å hämta min bil. Vi fikade och åt lunch där. Påväg hem ringde Camilla och HT och frågade var vi va, dom va hos oss. Så det blev myslördag med mat och dricka. Började rensa lite lådor och hittade gamla skivor, så det blev lördagsdisco också! Max va nog den som uppskattade discot mest eftersom tjejerna hade varit på disco i skolan kvällen innan, så dom va lite trötta på dans hihihi. Men en mycket trevlig lördag blev det också.




Max som cowboy


Camilla ber honom att le åt kamran...


Sedan blev han djävul


Sprang och dansade runt, trött såklart.

Söndagen blev det träning för Ebba. Under hennes träningstid passade vi på att fika med Peter och Molly på kaveln! Alltid lika trevligt med en latte!!!


När vi ändå va där, passade vi på att beställa golv till ett av förråden uppe på loftet, som vi skulle ha fixat färdigt för 2 veckor sen. Men har man 3 barn får man räkna med att det blir fördröjning på det mesta. Barnen före allt, det e vårt motto!



Passade även på att köpa mina skor som jag fått i present, blev inte gore tex eftersom alla jävla affärer saknar storlek 36. Men det blev dessa, de va de enda som passade. Har ju anmält mig till en stegtävling på jobbet, får se hur det går hihihi. Men nu e vi ett lag från vår förskola.
Tack lovely för skorna!



Efter Ebbas träning var det bara raka vägen hem för å äta lunch. Sen skulle Fredrik och tjejerna på teater! Den var mycket uppskattad. Vi såg ettan förra året, eller det blir ju faktiskt julen 2009.



Nu e det bara natt natt som gäller, jobb imorgon och Ebba ska på övernattningsläger "snyft",
hon börjar bli så stor....


Jippi, har jobbat 2 hela veckor!

Helt underbart, nu har jag jobbat 2 hela veckor. Eftersom jag är ledig för plugg på fredagar. Med det menas att ingen av barnen har varit sjuka på 2 veckor hihihi.

Men det blev en sväng till läkaren idag ändå. My hade ramlat och slagit i näsa i en trästolpe igår i skolan. Men idag när jag hämtade henne såg jag att näsan blivit blå och svullen, såg lite sne ut. Så jag lyckades få en tid direkt på vårdcentralen så det var bara att åka raka vägen dit. Det gick bra hos läkaren men hon tyckte den såg sne ut men det är svårt att bedömma när den är svullen. Så nu ska vi avvakta och ringa nässpecialisten på nacka på måndag! Håller tummarna att den bara e svullen. Annars blir det korttids sövning så dom kan knäcka tillbaka till rätt position, lät inte mysigt.



 Imorgon ska jag plugga på dagen sen ska jag ut med jobbet på kvällen, vi ska mötas hos min arbetskamrat på eftermiddagen. Sen ska vi till hamburger börs och äta middag och titta på rea, ska faktiskt bli roligt. Brukar inte gilla att gå ut, men jag ser faktiskt fram emot det den här gången.



 


Och så till sist....
Nej jag är inte någon hemmafru...


Eller lyxhustru...



Jag är en helt vanlig mamma i en ganska normal 3 barns familj. Jag är gift med en man vars dröm har varit att starta eget företag.
När My föddes 2004 arbetade han heltid samtidigt som han studerade på heltid. Efter ett år fick han sin elbehörighet. Men det blev aldrig något bra tillfälle att starta eget pga familjeomständigheter. Men nu har han tagit sig i kragen och öppnat eget.
Vi hade långa disskutioner om hur vi skulle få ihop allt. Eftersom man tyvärr måste offra ganska mycket de närmsta åren för å få flyt i företaget. Vi kom överens om att jag skulle gå ner till halvtid (22h) så jag hade huvudansvaret för hämtningar och lämningar av alla barn. men jag valde då att passa på att plugga på fredagar och jobba 9-15 måndag-torsdag. Det blir mindre pengar in men ett måste om jag ska hinna med läxor, träningar m.m och jag vill inte att Max ska gå på dagis 10timmar om dagen. Alla som har barn vet att barnen och hemmet inte sköter sig självt. Vad offrar då jag för min man? Jo mindre pengar och då blir det automatiskt mindre pension. Betyder det då att Fredrik ska betala mig min restrerande lön och det jag förlorar i pension... Nej, vi har haft gemensam ekonomi sen vi blev ett par och vi ser våra pengar som vi får in varje månad som våra gemensamma. Det e klart att jag handlar saker, men det gör väl alla människor. Men jag handlar ju aldrig då jag vet att vi inte har råd, det fattar väl vilken funtad människa som helst.
Så jag e faktiskt en helt vanlig fru/mamma inte någon hemmafru eller lyxhustru...

Nu när vi ändå har snuddat på ämnet handla...
Jag har fått i present att köpa ett par easy tone, som jag velat ha sen förra sommaren. Men  jag kan inte bestämma mig för vilka jag ska köpa. Vad tycks om dom här? Blir dom varma under sommaren eftersom det är gore tex?




Onsdag!

Jaha då var onsdagen slut...

Jobbade tisdagen, körde Ebba till gympan, brukar bara hämta annars med hon som Ebba brukar åka med va sjuk. 



Även idag blev det jobb, helt underbart bara imorgon kvar, sen har jag jobbat två veckor isträck. Efter jobbet blev det hämtning av barn, hem och laga middag. Tjejerna var sugna på att vara ute och bygga snökoja så man fick tjata in dom när maten började bli färdig.



Åkte tillbaka till jobbet för föräldraråd. Alla måste vara med på ett föräldraråd var, och idag passade det mig bäst. Så nu e det gjort, dröjer bra länge till nästa gång. Men samtidigt är det väldigt kul att lyssna på föräldrar om deras positiva och negativa tankar, och sedan hjälpa dom med det dom vill förändra. Pratade mycket om nya läroplanen och problem med istappar och fika blev det självklart.



Kom hem och läste igenom min uppsats  om Leonardo da Vinci som ska vara inne på fredag. Kände mig nöjd och skickade in den. Så nu måste jag plugga på Islänsk historia igen eftersom jag måste på muntligt förhör.




Det var allt för idag...


Tapas!

Kom iväg till jobbet även idag... Barnen friska "peppar peppar".
Efter jobbet tog jag en sväng i sickla för å vänta in mina arbetskamrater, vi skulle ut och äta. Handlade lite tröjor till tjejerna på hm, hade fått bonuscheckar. Det e alltid roligt att handla utan att dra kortet eller ge pengar hihihi. Gick förbi pop och såg en urhärlig glasströja till Max, smet in och köpte den med matchande gröna jeans till.



Sedan blev det tapasmiddag med mina arbetskamrater, skit trevligt. Vi bjöd även in en arbetskamrat som är mammaledig för tillfället, kul att träffa henne igen.



Sen blev det hemgång. Helt tyst va det när jag kom hem, barnen sov så sött.




Dax att duscha!!!


Garderobshelg!

Nu va även denna helg över!

I fredags hade vi familjemys hemma, helt underbart!

Lördagen började med fotboll för My, sedan bar det av till ikea för inhandling av garderob. Vi har lovat bort alla våra garderober till den 5 mars, så jaa det börjar bli bråttom. Vi valde ut en skit fin garderob och fick även med oss en bäddsoffa till Ebbas rum.





Drog iväg till Vicke min gamle vän. Barnen lekte och det bjöds på glass. Sen fick vi en impulsgrej och packade väskor och handlade middag och åkte hem till oss. Så det blev sovaöver party och middag, mysigt! När vi packade upp garderoben såg vi att vi fått fel dörrar med pallar inte att byta, så det fick bli dom ändå, men det blev lika bra för det.

Söndagen var det träning för Ebba och veckohandling. Tog en sväng förbi em för å provligga tempursängar, Helt underbara, men Max behövde få en ny blöja så det var bara att ta alla kataloger som fanns och kika i lugn och ro hemma.  



Väl hemma fortsatte plockandet för å få ordning i garderoben. Sedan drog vi iväg till grannen för fika, Tomas hade bakat Maxbullar, barnen lekte ute och jag fick ösa allt mitt babbel över stackars Linnea. Men det var skönt att prata av sig, ibland är kroppen full av olika känslor i både hat och kärleksform som man bara behöver få ur sig, så det var skönt. Sedan hade självklart klockan tickat iväg och det blev dax att åka hem för duschning av barn, nagelklippning och köttbullsrullande hihihi.





Mina gullungar

Morgondagen ser lovande ut, verkar som om det blir jobb för mig!!!
Så jag måste nog gå och natti natta nu!


Behöver en pluggpaus...

Behöver skriva av mig...
Har försökt ringa mamma, men inte fått svar, tar väl ett tag innan hon vaknar upp från narkosen. Hon ska sova kvar en natt. Men men, får försöka ringa snart igen.



Igår kväll pratade jag med min söta systerson Douglas genom videokonversation på msn, underbart att få se honom och inte alltid bara höra en röst. Han frågade flera gånger om det var lång tid kvar tills vi kommer. Vi har ju inte riktigt bestämt oss när vi ska åka. Flyget fram och tillbaka kostar ca 7000kr för vår familj under påsken, dyrt tycker jag men värt det eftersom jag får träffa min älskade syster och hennes familj.


Douglas


Elvis och Max


Jani och min syster Sofia

Fick en överraskning på mitt konto i veckan. Helt plötsligt hade det kommit in en massa pengar från försäkringskassan sen jag vabbat i december, trodde jag redan hade fått dom, vilken koll jag har va! Så då gjorde jag något jag aldrig gjort förut, jag var så duktig så jag handlade vinterkläder till alla mina tre små grisar till nästa vinter, vuxet va. Fyndade ett skidställ i märket Cross till Ebba med mycket färg hihihi precis som hon vill ha det. En likadan Isbjörn overall till Max som han har denna vinter, fast självklart en större storlek. Till My var det svårare, hon älskar blått, så det blev en Peak jacka i lime och blått, men tyvärr var skidbrallorna slut, ska försöka kolla med syrran om hon kan kolla inne i stan om det finns några kvar där. Så dit gick mina överrasknings slantar som jag fick! Tack försäkringskassan.



Nä nu måste jag fortsätta plugga...


Imorgon är det fredag!

Trott eller ej, jag har jobbat alla mina hela 4 dagar den här veckan, vågen!

Imorgon är det äntligen fredag. Det blir pluggande i högfart, har massor att läsa.

Imorgon ska även min underbara mamma operaras, jag är nog lika nervös som henne fast det är ett vanligt ingrepp, hon har lite problem med magen, så inget super allvarligt. Funderar på att åka med henne, men det får jag säkert inte. Men för den delen så måste jag ju verkligen plugga järnet imorgon. Men lycka till mamma, älskar dig massor!




Min älskade mamma


Jag och mamma på min bröllopsdag!


Är tvungen att sätta in bilder på när min kräsna dotter, tvingas, smaka på sparris.
Kanske kan låta lite brutalt, men jag tycker man ska smaka innan man säger att något är
"mindre gott".
Kan garantera att hon inte får men för livet!!!!






Puss och Kram dagen!!!

I måndags var det alla hjärtans dag. My sa på morgonen att, idag är det puss och kram dagen, kan du köpa en nalle till mig hahaha. Hon e alltid lika härlig i munnen, hon är som sin mamma säger rakt ut vad hon tycker och tänker hihihi.
Kunde inte låta bli när jag var på coop och handlade, så jag köpte en varsin liten nalle till barnen, som självklart blev glada! Tycker om alla hjärtans dag men känner att det ska väl inte finnas en dag om året som man talar om hur mycket man älskar eller tycker om någon, det ska väl ske naturligt och varje dag om det e så.
Men till alla mina nära och kära
"Jag Älskar Er"



Har nu jobbat hela 3 dagar jjiipppppiii!
Helt otroligt, men barnen har faktiskt hållt sig friska! Tack gode gud. Nu e mina kollegor på jobbet mycket nöjda!



Pluggandet fortsätter, skriver för tillfället en uppsats om Leonardo Da Vinci, mycket trevligt!



Snart är det helg, vi har planerat att fixa ena förrådet uppe på loftet, får se hur det går.
Ska även träffa Victoria och Alva och ta igen förlorad tid.

Nä nu ska jag fortsätta med min uppsats!
Puss och Kram


Tillbaka till verkligheten...

Jaha då va man hemma igen "snyft". Vi har haft det sååå underbart. Och vädret var verkligen toppen. I lördags när vi åt vår sista middag tillsammans var det nästan så man fällde en tår, ingen ville åka hem, vi hade det ju så mysigt. Men tyvärr hör det till att man måste hem till verkligheten igen. Tillbaka till jobb, tvätt, hämta å lämna i skolan/förskolan, ja allt som har med vardagen att göra. Men stort tack till våra vänner för en underbar resa!


Påväg till backen


Ebba och Andreas


Mina brudar


Underbara sol


Ebba


Jocke


My


Ht, Skuggan, Krister


Min älskade


Ebba bastar...


och rullar sig i snön!


Adde


Prinsen


Max och hans vrålåk


Här bor vi


Pulkaåkning med gudmor


Se upp i backen


Max ville också åka skidor, men får tyvärr vänta till nästa år,
men Mys hjälm va han snygg i.


Lek i snön


Kolla va mycket snö


Här kommer min snygga man


Max med sina gudföräldrar


Hela familjen Hellström älskar dom här två!


Sista middagen "snyft"


Väl hemma så känner man stressen komma krypande, varför? Jo för just nu känns det faktiskt lite mycket, är helt enkelt jävligt stressad över allt, det e så mycket man måste och vill hinna med, men tiden räcker inte till. Tur att jag har en sån snäll fröken i skolan så jag får göra om en del av provet muntligt istället för att vänta ända till juni för å skriva om allt. Ja det stämmer, jag kuggade på en del av provet, sånt e livet. Men det tuffa e nu att jag måste hinna läsa på till det muntliga provet plus att jag måste skriva färdigt min uppsats också, och innan den 25:e. Så mycket plugg blir det nu, så hej då alla vänner, har inte tid för er nu hihihi.



Underbara fredag!

Då var det äntligen fredag!
Morgonen började med plugg inför prov. Kl 13 skulle jag befinna mig i skolan för å skriva prov, va sååå nervös, tack alla mina vänner för alla "lycka till" sms. Satt utanför salen som det stod att jag skulle vara i, efter ett tag kände jag att det var något som inte stämde eftersom jag var den enda som kunde prata svenska av de 20st som satt där. Gick till expeditionen och frågade om jag hade tagit fel på tiden, men så va det inte, dom hade bytt sal så jag satt utanför en sal och väntade på att gå på en lektion för å lära mig prata svenska hahaha. Väl inne satte jag mig vid provet, och ja som under skoltiden försvann allt. Tror tyvärr att jag kuggar på det provet, men det e okej, gör om gör rätt bara. Gick därifrån med en liten tår i ögat och en önskan att min lärare ringer och säger att jag fick godkänt.



Till middag kom min kusin Catja och hennes familj. Trevlig middag med underbart sällskap och sedan blev det även lite planering inför sommarsemestern, ja det e tidigt, men för å få det man vill ha måste man boka i tid.



Även min lilla vän Camilla kom förbi på fika och vin.
22.30 ringde Jessika och sa att hon slutat på jobbet. Så jag och Camilla åkte och hjälpte henne att göra iordning inför Addes 1års kalas imorgon.




Och till det bästa av allt, imorgon e det dax att börja packa, vi drar ju till fjällen på söndag morgon, så imorgon måste det vara packat och färdigt för avfärd. Ska bli sjukt härligt!



Nu e det natt natt!


Nytt år...

Vad gjorde du under 2010? Vilka minnen tar du med dig från det året och bevarar resten av livet? Har du uppnått det du ville under 2010?

Satt och funderade över året som gått, vad har jag gjort? Har jag uppfyllt mina mål med året som va? Vad har blivit annorlunda? Hur har min familj förändrats det senaste året?

När man sitter och tänker så har man gjort så otroligt mycket under 2010, hur hann man med allt? För mig och min familj har det varit ett väldigt händelserikt år fyllt med kärlek men även STOR sorg. Tänk vilka prövningar man ställs inför i livet. Det bästa med mitt och Fredriks förhållande är att vi haft ihop det i så många år så vi kan varandra utan och innan. Så när det uppstår prövningar i vårt liv vet vi precis hur vi ska hantera dom på bästa sätt.  

Vad vill jag nu uppnå med år 2011?
Jag har ju mina personliga hemliga mål som ska uppfyllas under 2011.
Sen har även jag och Fredrik gemensamma mål som vi vill få uppfyllda detta år, många av dom målen handlar självklart om huset.
Året började helt underbart och jag hoppas det slutar lika underbart.

Så nu efter fjällen ska jag ta tag i mitt första mål. Hoppas kunna hitta en bra elektriker som vill få bort alla skarvsladdar som ligger hullerombuller uppe på loftet hahaha.
Skomakarns barn, tror fler fruar/sambos känner som jag. Speciellt om man har en man som aldrig kan säga nej och vill vara hjälpsam och snäll mot allt och alla som kommer i hans närhet.
Men det ska det bli ändring på det detta år, nu ska det bli färdigt här hemma!!!
Så till alla er som behöver en elektriker under 2011, ring 118118.

Guud va jag skriver om en massa gojja!
Hörs.


Nu gjorde jag bort mig hahaha...

Hemma med Max idag, han har fortfarande lite feber.

När han ligger och sover middag passade jag på att plugga lite.

Plötsligt knackar det på dörren, måste vara någon som aldrig har varit här, för här kliver man bara in, aldrig någon som knackar. Inte för att dom inte vill knacka men dom har lärt sig att det aldrig kommer någon och öppnar hahaha, så hos oss går man bara in och ropar hallååå. Men vi klagar inte, bara trevligt att folk känner sig som hemma här hihihi.

Men till saken. Jag vet att det inte e bara jag som kan gå runt med flottigt hår och skruttiga mjukiskläder hemma, vet minst en till som inte bryr sig hahaha. Öppnar dörren och där står en man från någon budfirma. Han räcker över ett paket och talar om att det är en fotobok
(tänker för mig själv vad faan jag tog för lyxleverans på den,
eftersom dom kommer med den ända hem hihihi).
Tar vänligt emot paketet och försöker undvika hans blickar på mitt flottiga hår, han måste tänkt för sig själv, att det var den risigaste mamman han någonsin träffat hahaha.
Jag tackar vänligt och ska precis stänga dörren när han säger att han behöver en underskrift.
Vad tror ni jag gör????

Joo självklart skriver jag mitt gamla efternamn och gör bort mig ännu mer....
Han tittar på mig och frågar om det e rätt adress,
ja svarar jag,
men hmm efternamnet stämmer inte.

Jag blir högröd i ansiktet och förklarar situationen och visar pappret med namnändringen 
får signera om så allt blir rätt.

När jag stängde dörren tänkte jag bara faan faan faan va pinsamt.
Sen funderar jag på vad han tänkte, trodde han att jag var en alkis som tagit en sup på morgonen eller bara en jävligt sliten småbarnsmamma???
Men gjort e gjort, kommer nog aldrig träffa honom igen hihihi.
Jag fick i alla fall en jättefin fotobok!




4 dagar kvar...

Då har ännu en vecka gått!
Förra veckan jobbade jag mina 4 dagar och pluggade fredagen. En vecka med friska barn jippi!!!
I torsdags kväll var jag på min första riktiga lektion. Det blev en härlig överraskning när jag fick veta att första provet är den 11 februari, när vi e i fjällen. Så pga av min resa måste jag skriva mitt prov på fredag, alltså fick jag bara en vecka på mig att läsa in allt. Det gör mig otroligt stressad. Men mina pluggnerver har lungnat sig, klarar jag det inte så e det bara att göra om göra rätt.

Så lugnet har lagt sig.

I fredags var det tacosmiddag som vanligt. Jessika och Adde var här på middag,
och Ebba var på tjejmiddag!

Lördagen började med ett besök på barnenshus för å leta efter Mac, lastbilen från cars filmen.
Max skulle få den som belöning för att han kissar på pottan varje dag på förskolan och hemma. Han är inte blöjfri men han kissar minst två gånger om dagen, men han har inte riktigt koll på när han e kissnödig. Men till sommaren hoppas vi på att han e blöjfri. Men någon Mac fanns inte någonstans så det slutade med att han köpte sig en moster truck som han älskar att leka med hemma hos sin nya idol Zack!



Sedan var det dax att fira min bäste vän Camilla som fyllde hela 26 år. Camilla är en vän som betyder massor för mig. Det går inte riktigt att beskriva men hon har allt som en vän ska ha. Hon bryr sig om en, ego människor e det värsta jag vet, som alltid bara pratar om sig själva, jag jag jag, och om hur dom mår och skiter i å fråga hur man själv mår, eller som alltid har gjort allt 10ggr bättre än en själv. Camilla är omtänksam och underbar helt enkelt, hon får mig alltid att skratta.
Vi har alltid kul ihop och har aldrig varit oense om någonting. Jag önskar att vi kommer vara vänner för resten av livet och bli gamla och skruttiga ihop hihihi.
Love you Milla!



Efter det kalaset var det dax att fira min systers sambo Patrik som fyllde 40år. Det var middag och fika, men i sommar smäller det, då blir det 40års kalas. Han valde att ha sin 40års fest ihop med sin barndomskamrat i sommar, härligt!
Stort grattis till dig Patrik!


Så var den lördagen slut!

På söndagen hade Ebba träning som vanigt och resten av oss var på shopping i mölnvik. Det var dax för en ny dammsugare, eftersom sladden inte kan rullas in och munstycket är trasigt. Och så inhandlade vi lite underställ och sockor till fjällen m.m. Hann även in på bygg ole och beställa en tapet till vårat sovrum! Efter det blev det lunch på gyllene måsen och sedan bar det av till simhallen med min kusin Catja och hennes familj! Alla hade superkul och trevligt! Hoppas att det inte dröjer så länge till nästa simtur.





Så va även den helgen slut...

Måndagen blev det jobb! På eftermiddagen kom Camilla och åt middag med oss. Vi passade på att skriva matlista till fjällen så vi vet vad som ska handlas, med Jessika på högtalartelefon ha ha ha! Så se upp i backen, om 4 dagar tar tattargänget över backarna, så varning för oss hihihi!



Idag blev det vab med Max, han har feber, faan faan faan... Man kan inget göra men det skulle vara bra om jag fick jobba lite ibland. Men det e ju bara att bita ihop, snart kommer våren, då kanske de håller sig lite friskare. Idag är det även lilla Max dagen. Så idag blev det glass till efterrätt!



På lördag blir vår gosekille Adde hela 1år, helt sjukt, han kom ju nyss. Jessika ringde idag och sa att han fått plats på samma förskola som Max går på, han börjar i Augusti. Perfekt att ha alla på samma ställe så man kan hjälpas åt ibland om det kör ihop sig. Men jobbigt att jag måste tänka om när det gäller bil. Jag hade ju bestämt mig för å köpa ngn liten skruttbil eftersom jag inte behöver ha ngn combi, men nu verkar det som om jag måste fundera om, behöver ju fler säten om man ska kunna hjälpas åt med hämtningar, vad ska man då ha för bil???



Nää nu måste jag sätta mig och plugga igen.


RSS 2.0