Svensexa...

Hahaha idag var det dax för svensexa... Lurade Fredrik att min syrra hade köpt en ny torktumlare och behövde hjälp att koppla in den. När vi närmade oss Brunn sa jag att vi behövde köpa med oss mjölk. Så Fredrik gick helt ovetande in på Vi och handlade en mjölk, när han kom ut stod hela grabbgänget där, härligt!!! Hans värsta mardröm är ju att hoppa fallskärm, så självklart hade de fixat en fallskärmsdräkt han fick byta om till hihihi. Sedan fick han sätta på sig ett par igentejpade skidglasögon och hoppa in i bilen... Han hörde av sig vid 17 och var hur lycklig som helst, han hade utfört en höghöjdsbana ute på värmdö. Där ska de sedan äta god middag, basta, bada tunna sova i tält m.m och självklart dricka massa gott. Han var så nöjd när han ringde, de som planerat detta har verkligen prickat rätt om vad Fredrik gillar. Tror inte jag hade hört en lika lycklig stämma ifall de hade gått en krogrunda inne i stan, eftersom han inte är ngn krogmänniska. Nu när ni läser detta undrar ni nog om de fryser ihjäl där ute men nej nej, han va så varm och skön sa han. Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

Själv har jag spenderat hela dagen med min storasyster och hennes barn, jätte härligt. Vi började dagen med att åka till min kusin och hennes två barn för lite pulkaåkning, lunch och provsminkning inför bröllopet. När man väl ses undrar man varför man inte ses oftare, det var verkligen en trevlig dag, tack Catja!!!

Jag har verkligen grubblat i vad det gäller vänner. De verkligen kommer och går i perioder, ibland umgås man jätte mycket sen går det en tid man inte ses alls, sen börjar man umgås intensivt igen. Vissa vänner har man ju alltid lite kontakt med via sms, msn eller telefon. Men ibland kan jag också känna att när man inte hör av ngn på flera månader pallar jag inte hålla på å jaga heller, för då får jag känslan av att, ibland duger man och ibland inte, då får det liksom vara. Ja det var lite tankar om vänner, något jag grubblar ofta om...

Här kommer en lite dålig bild av provsminkningen!
Man ser kanske inte så bra, men det va ovant ska jag säga, ändå har jag inte så överdrivet med smink på mig. Det knasigaste var nog kletet man sätter över hela ansiktet, minns inte ens vad det heter, men det e ngt jag aldrig använt hahaha.




Sedan var det dax att dra vidare till sickla, Ebba skulle vara på kalas på Andys kl 15.30-18.
Så medans hon var på kalas passade vi på att handla skor och vantar till mina älskade systerdöttrar. Det blev middag på Mc Donalds, bläää, men det var barnens önskan. Efter ett tag var det ju dax att hämta Ebba och åka hemåt. Väl hemma blev det mys i soffan och sedan natt natt för barnen. Så här sitter jag och faktiskt njuter lite av ensamheten, det e skönt att vara ensam ibland, är det så sällan. Man kan liksom pula med saker som man vill, blogga lite, åå det bästa av allt tänka lite, har en sån karusell av saker i huvudet som jag måste göra eller fixa så jag behöver verkligen planera upp mina veckor.

Imorgon bitti e det dax för 1 Advent och den efterlängtade adventsfrukosten mmmm.
Ska bli så mysigt!

Nä nu ska jag avsluta med två bilder på mina Tarzankillar!!!





SNÖ!!!

I tisdags när vi kom hem hade strömmen gått... Det var bara att packa in hela familjen i bilen för å åka och äta middag med ett gäng andra strömlösa på thaien vid coop. Förutom Ht och Camilla då da som bor i "stan". Mycket trevlig tisdags eftermiddag, kul å göra ngt annorlunda ibland. Efter middagen åkte vi till Mc Donalds där grannen bjöd alla på kaffe och glass och invänta att Ebba skulle sluta på gympan. Efter det åkte vi hem för å kolla om strömmen hade kommit tillbaka, men icke sa nicke. Det var bara att packa en väska å åka till mamma. Drog iväg med syrrorna och prövade lite tärnklänningar hos sömmerskan och sedan blev det hundpromenad med mamma i busvädret. Fredrik passade på att ta ett bastubad med min bonuspappa! Det var faktiskt mysigt att sitta å prata med mamma och sova över i sitt gamla hem. Mysig när det händer saker under veckodagarna så det blir lite annorlunda å inte en vanlig vardag.

           



Sedan kom onsdagen, hade fått ta ledigt från jobbet eftersom My skulle ta spruta 9.30 och sedan var det talanguppvisning och föräldrafika.
Va med My i skolan på morgonen, sedan när det var dax för spruta så fick vi veta att läkaren va sjuk, och det kom inte ngn reserv. Så där tog jag en semesterdag helt i onödan, faan...




Åkte hem och skottade, slet ner gardiner, tvättade gardiner och röjde lite.
Så det blev ändå lite gjort idag.

Sen kommer vi till det jag längtat efter SNÖN!!! Jag älskar snö, verkar var lite sällsynt, inte många som gillar allt som har med vinter att göra. Tycker det blir så ljust och härligt. Man kan åka pulka, i den här familjen e det inte bara barnen som älskar att packa ihop matsäck å åka till pulkabacken för korvgrillning och pulkaåkning, både jag och Fredrik älskar att vara ute! Skottningen e väl det folk klagar över mest, men tänk positivt, det e ett bra trälningspass! Så till alla kroppskåta, ut och handskotta med er...

         

På eftermiddagen var det dax för talanguppvisning, båda tjejerna var ju med, så dom tävlade mot varandra. Talade om för dom innan att dom båda var vinnare eftersom dom vågar ställa upp och uppträda inför en stor publik. Dom var jätte duktiga båda två, men såklart vart det Ebba som tog hem vinsten med sin klasskompis! Men My tog det bra, klart hon var besviken, men hennes pris blev att hennes "favvo" kom å tittade på uppträdandet och det betydde mycket för henne. Det hade varit värre om det var tvärtom eftersom Ebba e en sån himla dålig förlorare!!! Men ett stort grattis till Ebba, men My var supermodig...


Ebba


My


"Vinnarna"


"Modigast"



Jaha dax å duscha...
Jobb imorgon, om inte My får feber...


Måndag...

Jaha så kom måndagen, man e alltid lika seg och svårstartad på måndagar.
Idag skickade jag även iväg lite inbjudningar till Max kalas, så man har det gjort också.




Jag själv fyller ju år lite innan Max, men har bestämt mig för att inte fira min härliga födelsedag detta år, fyller ju inte ens jämnt och så har vi fullt upp med luciauppträdanden och dessutom e min gullis i Thailand då "snyft", inget firande utan min underbara vän. Satsar på att fira Lill Prinsen istället, det räcker gott å väl.

Vi va ett litet gäng som införde en tradition med adventsfrukost kl 9. Man turades om att fixa frukost på söndagar då advent infaller. Men pga lite splittringar så trodde jag att det inte skulle bli ngt i år. Men blev glatt överraskad när vi fick en inbjudan till adventsfrukost.
Så på söndag e det dax för den första, ska bli jätte mysigt!!!


Tack för igår!!!

Fullt ös hela lördagen.... Klockan 9 kom min lillasyster med sina killar. Hon och mamma skulle på bröllopstårtekurs inne i stan, jätte kul att dom gör ngt så trevligt tillsammans. Så jag och Fredrik fick känna av hur det var att ha 5 barn. Inte så farligt, fullt ös hela dagen och när man skulle hitta på något fick vi ta två bilar. Inte för att jag skulle kunna ha 5 barn i åldrarna 2st 2år, 3år, 6år och 8år, men det e alltid roligt att kunna hjälpa till, hon har ju alltid hjälpt oss så mycket.

På eftermiddagen var det dax att fira vår underbara vän Jessika, vi åt god mat med trevligt sällskap, VÄLDIGT mycket skratt!!! Sedan gick vi vidare för å spela bowling, placerade mig i laget med de sämsta spelarna eftersom jag aldrig lyckas träffa den där stora tunga j.... skiten på dom där käglorna. Men det var helt sjukt, har verkligen aldrig spelat så bra som jag gjorde då, vann hela skiten hahaha underbart. Kände mig äntligen bra på någonting, ska rama in poängpapprena och gå och kika på dom de dagar jag känner mig värdelös hihihi. Och det bästa av allt var ju att jag fick x, för vi gjorde en sjuk vadslagning: inget x inget sex hahaha. Efter bowlingen blev det fika och massa prat i sportbaren, vi hade otroligt trevligt och klockan bara sprang iväg. Tröttheten kom å det var dags att åka hem och byta av min älskade mamma som satt barnvakt undertiden vi hade vuxentid. Men hela kvällen var helt underbar med massa härliga skratt!
Tack Jessika!



Sedan kom den jävligaste dagen av alla, den dagen då jobbångesten kommer, bläää imorgon e det måndag... Hela söndagen var vi hemma och fixade! Ebba var hos en kompis på kalas på dagen. Skönt att bara gå och pula och fixa hemma, det behövs ibland.

Nästa vecka e det lagom mycket att göra...
Måndagen e Fredriks dag, då åker han på jobb som har med hans företag att göra, så han kommer sent på kvällen.

Tisdag e det träning för Ebba, jag måste jobba över en timme och sedan ska jag till sömmerskan som syr tärnklänningarna på kvällen.

Onsdag e det spruta för My på morgonen och föräldrafika och talanguppvisning på eftermiddagen. Båda våra döttrar ska uppträda! Spännande!
Å denna dag åker våra vänner till Thailand "snyft", kommer sakna er.
Och så måste jag nog klämma in ett träningspass denna dag också.

Torsdag e det matsäck och cosmonova för Ebba och en träningsdag, båda tjejerna har träningar.

Sen kommer den efterlängtade fredagen, helt underbart!!!

Men det brukar alltid ploppa upp ngt extra tyvärr.

Nä nu måste jag hjälpa till och gipsa lite...
Kram kram.


Stressad...

Igår tog jag och Fredrik en sväng in till stan, hade bokad tid med en smyckestillverkare. Det blev lite ändrade planer med barnen, så vi fick släpa med hela drösen. Men det gick över förväntan, hade med mig äpplen som muta och väl där fick Max även en hel låda full av leksaker som han kunde roa sig med. Vi designade ringar helt efter eget önskemål och dom blir superfina, det enda jobbiga var att vi spräckte ringbudgeten "rejält". När vi väl kom hem hade man lite ont i magen över priset men dom blev verkligen som vi ville. Men det första vi bestämde va att vi aldrig ska tala om vad dom kostade...







Idag har jag haft en underbar dag med min vän Victoria, det var längesen vi "hängde" ihop. Men idag kände jag att jag verkligen hade fått tillbaka min gamla Vice, fast hon fortfarande e lite slutkörd och behöver semester. Men på hennes jobb e det hon som ska jobba hela julen, fast hennes två andra kollegor har varit lediga precis och var av en inte ens har barn, men men hon fick inte ledigt. Lider med dig min vän!
Annars gick vår shopping ganska bra, fick inte med allt som stod på listan pga att det var slutsålt. Men det e ju 6 veckor kvar, fatta, om 6 veckor ska vi bli man och hustru, helt sjukt.
Fatta att jag börjar få panik... Det viktigaste e redan fixat förutom att hitta ngn som vill fixa smink och hår, vår valda dag e ju inte riktigt poppis om man säger så.
Det sköna idag va att när min panik började växa, fanns Vice där och var cool lugn.
Inte nog med att det e bröllop snart, det e födelsedagar, lucia, julavslutningar, jul m.m.
Andas Ida andas...





Idag e Ebba på övernattningsparty hos en kompis, när vi väl kom dit frågade jag om det var okej att jag också va med om jag åkte hem och hämtade en pyamas. Ebba tyckte det var lite pinsamt, men pappan tyckte det lät som en bra ide, då kunde vi ju dela på en flaska vin och ha trevligt hahaha. Men för Ebbas skull tackade jag nej till vinet och en nyskild pappa och åkte hem till min underbara familj för tacos och mys!!!





Imorgon fyller min käre vän Jessika ..år, vill inte skriva ut hennes ålder, men hon e ung och fräsch hahaha.
En riktig VBM-are (välbevarad morsa).
Så imorgon blir det middag, bowling och mys. Barnen ska vara här hemma med min mamma och mysa. Så det blir vuxenmiddag!





Nää nu ska jag väcka min blivande man och mysa lite...



VAB

Jaha onsdag morgon, vaknade, väckte tjejerna. Ebba gick upp men såg ut att falla i bitar, hon hade feber och ont i halsen, så idag blev det vab. Tror inte att jag har fått en full lön sen jag började, eller jag vet att jag inte fått det. Den månaden jag får en full lön ska jag göra som min käre vän Victoria och korka upp champangen hahaha.
Det e verkligen jobbigt att ringa jobbet å tala om att man ska vara hemma för vård av barn,
man får så dåligt samvete.





Svensexa/Möhippa

Jaha, ännu en ny vecka... På torsdag e det dax att beställa ringar, ska bli spännande.
Det har även kommit en del brev hem inför svensexa/möhippa.
På det första brevet fick jag order om att sy en tygkasse i valfritt tyg 70x70cm. Eftersom jag inte hade så mycket tyg i lagret fick det bli Carstyg, som jag hade över efter att jag sytt gardiner till min lilla gudson.
Efter en vecka kom ytterligare ett brev där det stod att jag skulle skriva ut en karta över söder och sätta i kassen.
Förra veckan kom ännu ett brev fast till Fredrik, där det stod att han skulle packa ner ett par långkalsonger i min tygkasse.
Roligt men jobbigt att vara helt ovetande, jag är ju en riktig kontrollmänniska. 
Svensexa/möhippa är ju en riktigt rolig tradition men kan bli lite dyr. Förstår att alla gäster vill göra denna dag oförglömlig. Om det skulle vara tillåtet skulle jag betala allt själv. Fast om man tänker efter en extra gång så är det ju viktigt att komma ihåg vad brudparet bjuder på. Ett bröllop med gratis mat, dryck och underhållning. Bröllop e ju inte direkt billigt. Vi har en budget (hemlig) som vi har hållt ganska bra, vissa saker har blivit dyrare än räknat och vissa billigare, så det har jämnat ut sig rätt bra. Men till alla som ska gifta sig, räkna högt det kan lätt komma upp i en 6 siffrig summa. Nu går både jag och Fredrik på helspänn, man vet aldrig när det e dax för vår svensexa/möhippa, men det vi vet e att den kommer att bli oförglömlig och hoppas på att alla kan vara med.
 

Nu e farfars lägenhet besiktad och färdig för flyttstäd, känns riktigt bra.

Loftet har legat vilande pga begravning m.m. men idag kom vi igång lite, hoppas på inflyttning innan jul.

Imorgon stänger jag bläää

Nä nu har jag nog inget mer att skriva tror jag, kanske återkommer imorgon.


STOLT MAMMA!!!

Lördagen spenderade vi med fotbollsavslutning för My på morgonen. Sedan var det tomtfix, krattade och Fredrik isolerade en vägg som varit oisolerad och som drog åt sig massor av kyla när det var minusgrader. På eftermiddagen var vi bjudna till min storasyster på middag. Jätte mysigt och super gott. Det var härligt att bli bortbjuden på middag.

Sen kommer vi till söndagen, jag och Ebba klev upp vid 6 tiden för å åka på truppgymnastiktävling i järfälla. Ebba var superpeppad som vanligt. Ställde in mig på att få ta hem en skit sur och besviken dotter, eftersom hon har sån J.... vinnarskalle. Men det slutade med GULD för min älskling. Tror jag skrek mest på läktaren, och jaaa, jag var nog den enda som stod upp också. Men hon verkade inte tycka att jag var pinsam. Trodde verkligen inte att dom skulle vinna, det var hård konkurens med flickor från 6-10år. Tror inte Ebbas lag heller räknade med vinst eftersom dom satt kvar och fattade inte att det var deras lag som vunnit hahaha. Men men där stod jag och var VÄLDIGT stolt över min förstfödde prinsessa!!!



På eftermiddagen kom Victoria och Alva på middag! Härligt att umgås och prata i massor igen, efter en tids uppehåll. Alla människor har perioder då de inte orkar med annat än jobbet och hemmet. Förstår dom, har även själv varit i det läget. Men det blev en riktigt mysig eftermiddag och kväll.
På fredag har både jag och Victoria tagit kompledigt för å inhandla lite till bröllopet
och bara mysa vi två.


Begravning

Idag var det dax.. Tid för att ta farväl av vår älskade farfar... Begravningen var sååå fin, tog med mig en förpackning näsdukar men det räckte inte. Det var så mycket människor där, helt otroligt. Han var verkligen omtyckt av många. Jag, tjejerna och Fredrik grät typ oavbrutet. Det jobbigaste var nog att se tjejerna så ledsna och alla människors blickar när dom gick fram för att ta farväl och sedan tittade på en med en medlidande blick.
När vi sedan gick ut från kyrkan släppte en stor klump från magen, nu e det över, man har ju liksom gått å väntat på att begravningen ska komma. Begravningen e det tillfället som man förstår att han inte kommer tillbaka. Det var bara trist att en viss person gav en irritationer, med hans flinande, dumma komentarer m.m. Men men det positiva e att vi tagit farväl och låtit farfar gå vidare, till ett underbart ställe, där han även där kommer att bli omtyckt och älskad av många.





Stort tack till alla som kom.
Tack för allt stöd och alla fina hälsningar och blommor!


Hemma bus...

I tisdags när jag hämtade My och Max tänkte jag att det kommer bli som vanligt på tisdagar när Ebba är på träning. Att My inte har ngt att göra och vill ha min uppmärksamhet och Max hänger vid benen när jag lagar middag för att han e hungrig som en varg som vanligt. Men allt blev helt annorlunda... Dom lekte hur fint som helst tillsammans. Dom lekte skola och att dom skulle på utflykt, dom packade ryggsäck och sedan dukade dom upp på golvet med allt möjligt. Leken var såå underbar, fast det skiljer nästan fem år så kan dom leka så fint.


Härlig bild!!!


Lite potträningsbilder. En super stolt Max. Pottan har han fått av sina gulliga gudföräldrar. Än har det tyvärr inte kommit en endaste liten droppe i den, men det e inte det som räknas, det e viljan att SITTA!!!



Rullar på...

Helgen e över! I Fredags var tjejerna med mig på jobbet, gick super bra, alla barnen förälskade sig självklart i dom två STORA tjejerna som kom på besök. Efter jobbet tog vi 3 timmar tjejmys. Shoppade, va hos frisören och pratade massor, kvalitetstid med mamma. På eftermiddagen kom min kusin med familj på middag, det var väldigt trevligt, barnen lekte och hade det bra.


Sysslingarna myser till bompa...

Lördag och söndag spenderade vi i farfars lägenhet, så nu e den tömd och klar för flyttstäd, sååå skönt. Det var tungt men härligt när det var färdigt. Tack Maria för barnvaktshjälpen i söndags,
den var guld värd.
På söndags kvällen satt jag och Maria och började spåna på festprogrammet till bröllopet, ska skriva en liten rad om varje gäst, riktigt kul.
Ååå får inte glömma att målarn va här i söndags å satte upp tjejernas egenvalda tapet, Max tapet e tyvärr fortfarande restad. Så härligt när barnen börjar få en egen vilja å bestämmer saker själva, det e ju inte vi som ska bo i rummen, det e ju dom. Vi som föräldrar kan ju tycka att vissa tapeter e lite väl mönstrade, men det e ju fortfarande deras rum!


Mys egenvalda härligt blommiga tapet!


Och här har vi Ebbas bubbeltapet!

Idag var det kvällsmöte på jobbet, jätte kul.... Gillar inte att komma hem så sent, Max sover när jag kommer, så jag hinner inte träffa honom de dagar jag har möte, men det tar jag igen imorgon.

Var tvungen att ta denna bild. Det var första gången han bad om att få ha haklapp,
hahaha och han blir 2år snart.



Nä, dax att sova, ska ha fotografering på jobbet imorgon, ååå jaa det e det värsta jag vet...


Dax att skriva av sig

Nu har vi repat oss någorlunda efter vår förlust av vår älskade farfar. Tiden rinner iväg och det e 8 veckor kvar tills vi ska bli Herr och Fru Hellström. Allt e under kontroll med planerandet men vi börjar få lite panik med att komma iväg för å hitta ringar. Men just nu e det svårt att hitta tid. Vi vet att det kommer vara en jätte jobbig period med mycket stress nu fram till årsskiftet. Men vi vet att vi klarar det, det enda som blir lidande e umgänget med våra vänner.


Blivande Hellström

På "att göra listan" just nu står: Tömma farfars lägenhet, ordna med det sista inför begravningen om en vecka, hitta städfirma för flyttstäd, köpa ringar, föräldrafika, jobb, gympatävlingar, kalas, träningar m.m. Detta ska ske inom en månad. Sen har vi ju vårt loft som vi bygger på också, men det har fått ligga lite vilande just nu. Trappan finns men tiden att fixa iordning trapphålet finns inte. Fredrik jobbar mycket sent också med sin egen firma han startat upp, alltså samtidigt som han jobbar heltid på sitt gamla jobb. Så jaa mycket e det nuförtiden. Hoppas att alla våra vänner har förståelse för det.

Sen har jag min underbara vän Jessika att tacka, vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig. Hon har funnits där under glada stunder med underbara middagar med mycket skratt, fått med mig på träning på onsdagar, fast jag hatar att ge mig själv tid, vill vara med barnen, men hon har fått mig att förstå att jag inte e en dålig mamma bara för att jag åker och tränar en dag i veckan. Sen kommer vi till den jobbiga förlusten av farfar, på något sätt så fick hon oss att må bättre, hon var inte för på och hon sket inte i oss. Fick några gulliga sms, den fina annonsen inramad, choklad m.m. Små saker som fick mig att bli så glad och verkligen tacka gud för att jag har henne. Efter så kort tid som "nära" vänner visste hon ändå hur hon skulle bete sig i mina svåra stunder.
Jag är så glad att vi hittat varandra Jessika!
Tack för all förståelse, omtanke och en underbar vänskap.
Det e så härligt att ha dig i min närvaro!!!



Idag hade jag samtal med chefen. Ska gå ner ytterligare i tid efter årsskiftet. Ska vara ledig på fredagar för å plugga. Tyvärr blir det inga roliga kurser nu i början hahaha. Svenska B blir nog det första jag ska ta tag i. Men jag känner mig peppad...
Jobb måndag - torsdag 9-15 och plugg på fredagar!
Får se hur länge det varar, håll i hatten man vet aldrig, kanske blir barnmorska om 15år ändå...


Kommer det bli såhär
eller...


Såhär???

Nä nu måste jag duscha och gå å lägga mig!!!
Pussar och Kramar


RSS 2.0